ΥΓΕΙΑ

10 απλοί τρόποι για να προστατευτείτε από τον καρκίνο

Ξέρατε ότι ο χυμός από ρόδι μπορεί να ανακόψει την ανάπτυξη καρκίνου του πνεύμονα;

Ο καρκίνος γίνεται πλέον πανδημία για όλο τον πλανήτη και σύμφωνα με τα  Ηνωμένα Έθνη,  ένας στους οκτώ θανάτους διεθνώς οφείλεται στην ασθένεια.

Το 2012 διαγνώστηκαν με καρκίνο 14 εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο και οι  προβλέψεις είναι δυσοίωνες καθώς ο αριθμός ενδέχεται να φτάσει τα 32 εκατομμύρια μέχρι το 2032.

Πώς όμως μπορούσε να προστατεύσουμε τον οργανισμό μας από την ασθένεια; Υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε για να κρατήσουμε τον καρκίνο μακριά;

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες μπορούμε να συμβάλλουμε σημαντικά στο να μειώσουμε στο ρίσκο εμφάνισης κάποιας μορφής καρκίνου.

1) Γυμναστείτε

Μελέτη του Πανεπιστημίου του Βερμόντ αποκάλυψε ότι οι πιο γυμνασμένοι άντρες είχαν 68% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του πνεύμονα και 38% λιγότερες πιθανότητες καρκίνο του παχέος εντέρου.

Σύμφωνα με την έρευνα,οι ασκήσεις αεροβικές ασκήσεις και οι ασκήσεις ενδυνάμωσης βοηθούν στον έλεγχο των φλεγμονών και του επιπέδου των ορμονών, ενώ διατηρούν το ανοσοποιητικό μας σύστημα ισχυρό.

2) Αποφύγετε τα τηγανητά 

Όσοι άντρες καταναλώνουν τηγανητές πατάτες, κοτόπουλο, ψάρι ή  ντόνατ πάνω από μία φορά την εβδομάδα έχουν 37% μεγαλύτερο κίνδυνο ν εμφανίσουν για καρκίνο του προστάτη, σύμφωνα με έρευνα του Ερευνητικού Κέντρου Fred Hutchinson για τον Καρκίνο.

3) Πιείτε χυμό από ρόδι

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν στις ΗΠΑ διαπίστωσαν ότι ο χυμός από το ρόδι μπορεί να ανακόψει την ανάπτυξη καρκίνου του πνεύμονα.

Επίσης, προηγούμενες μελέτες δείχνουν ότι ο χυμός ροδίου καθυστερεί τον καρκίνο του προστάτη σε ποντίκια και σταθεροποιεί τα επίπεδα του PSA σε άνδρες που έχουν υποβληθεί σε θεραπεία για τον καρκίνο.

4) Να κάνετε συχνά εξετάσεις

Φροντίστε να κάνετε τις απαραίτητες εξετάσεις που μπορούν να σας προστατεύσουν στο μέλλον από τον καρκίνο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ότι αν όλοι οι άνθρωποι άνω των 50 ετών είχαν υποβληθεί σε τακτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, το 60% των θανάτων από τη νόσο θα μπορούσε να αποφευχθεί.

5) Να τρώτε βατόμουρα

Τα βατόμουρα περιέχουν πτεροστιλβένη η οποία μπορεί να μειώσει τις προκαρκινικές αλλοιώσεις στο έντερο, οι οποίες ενδεχομένως να οδηγήσουν σε καρκίνο του παχέος εντέρου, αναφέρουν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Rutgers. Είναι καλό να τρώτε μιάμιση κούπα βατόμουρα την ημέρα.

6) Βάλτε στη διατροφή σας τις φυτικές ίνες

Οι άνθρωποι που καταναλώνουν συχνά φυτικές ίνες είχαν 19% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο, σε σύγκριση με εκείνους που δεν τις είχαν βάλει στο καθημερινό τους διαιτολόγιο. Οι φυτικές ίνες μπορούν να μπλοκάρουν τις καρκινογόνες τοξίνες και να μην τους επιτρέψουν να φτάσουν στο έντερο και τα νεφρά.

7) Σταματήστε να ροχαλίζετε 

Τα άτομα με σοβαρό πρόβλημα άπνοιας, τα οποία ροχαλίζουν, έχουν πέντε φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνου. Με την άπνοια του ύπνου, τα επίπεδα του οξυγόνου στο αίμα κάνουν πέφτουν, γεγονός που μπορεί να κάνει τους μικρούς υπάρχοντες όγκους να αναπτύξουν νέα αιμοφόρα αγγεία, δίνοντάς τους τα καύσιμα για να αναπτυχθούν ταχύτερα και να εξαπλωθούν μέσω του αίματος πιο γρήγορα.

8) Σταθείτε όρθιοι

Πάνω από 92.000 περιπτώσεις καρκίνου ετησίως μπορούν οφείλονται στην καθιστική ζωή, σύμφωνα με μελέτη αναφέρει μελέτη από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο.
Όμως ακόμη και αν ασκείστε τακτικά, βρίσκεστε σε κίνδυνο για αυτό πρέπει πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας να θυμάστε να σηκώνετε από την καρέκλα σας για δύο λεπτά.

9) Πείτε «ναι» στη βιταμίνη του ήλιου

Οι άνθρωποι που προσλαμβάνουν μέσω της διατροφής τους αρκετές ποσότητες βιταμίνης D καθημερινά παρουσιάζουν μειωμένο κίνδυνο καρκίνου κατά 77% σε σύγκριση με εκείνους που έπαιρναν συμπληρώματα για τη βιταμίνη D, σύμφωνα με το επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition.

Επίσης, ο σολομός, οι σαρδέλες και τα μανιτάρια είναι πλούσιες πηγές βιταμίνης D.

10) Να τρώτε καρύδια

Είναι καλό να τρώτε τρία  καρύδια Βραζιλίας κάθε μέρα καθώς μπορούν να ενισχύσουν τα επίπεδα σεληνίου στο σώμα μας.  Σύμφωνα με μελέτη του Χάρβαρντ, ποσότητα αυτή συνδέεται με ένα ποσοστό 48% μικρότερης συχνότητας εμφάνισης του προχωρημένου καρκίνου του προστάτη.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact