ΑΘΛΗΤΙΚΑ

3αρα η Μπάρτσα και Άγιαξ με ανατροπή στα ημιτελικά του Champions League

Στους «16» κλήθηκε να ανατρέψει το 1-2 με το οποίο είχε χάσει στο Άμστερνταμ από την Ρεάλ και την διέλυσε με 1-4, αποκαθηλώνοντας τους «μερένγκες» που μετρούσαν τρεις σερί κατακτήσεις Champions League.

Στους «8» έπρεπε να ανατρέψει το 1-1 του Άμστερνταμ και βρέθηκε να χάνει στο 28’με 1-0 χάρις στο γκολ του Ρονάλντο. Του ανθρώπου που σφράγισε τα τρία Champions League της Ρεάλ και πήγε στο Τορίνο για να φέρει στην κορυφή της Ευρώπης την Γιουβέντους…

Μόνο που δεν είχε υπολογίσει αυτή την απίθανη νέα φουρνιά των Ολλανδών που με μία διαστημική πραγματικά εμφάνιση νίκησε με 1-2, κάνοντας μάλιστα ανατροπή, για να βρεθεί στα ημιτελικά του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Μάντσεστερ Σίτι-Τότεναμ.

Οι Ιταλοί ήταν κάκιστοι, προηγήθηκαν (με ποιον άλλον) χάρις στο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 28′ μετά από κόρνερ, αλλά όταν ο Φαν Ντε Μπεκ στο 34′ ισοφάρισε (με δόση τύχης) σε 1-1 το ματς… τελείωσε.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Άγιαξ ξεδίπλωσε στο χορτάρι όλες τις αρετές του με την τετράδα των Τάντιτς, Νέρες, Ζίγιεκ, Φαν Ντε Μπεκ να κάνει ότι θέλει την αντίπαλη άμυνα και να βρίσκει το χρυσό γκολ στο 68′ με την κεφαλιά του Ντε Λιχτ.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Στσέζνι, Πιάνιτς, Ντε Σίλιο (64΄ Κανσέλο), Ρονάλντο, Άλεξ Σάντρο, Ντιμπάλα (46΄ Κέαν), Ματουϊντί, Μπονούτσι, Τσαν, Ρουγκάνι, Μπερναρντέσκι (80΄ Μπεντανκούρ)

ΑΓΙΑΞ (Ερικ Τεν Χαγκ): Ονανα, Φέλτμαν, Ντε Λιχτ, Φαν ντε Μπέεκ, Νέρες, Τάντιτς, Μασράουϊ (11΄ Σινγκρέβεν, 82΄ Μαγκαγιάν), Μπλιντ, Σένε, Ντε Γιονγκ, Ζίγιες (88΄ Χούντελααρ)

«Ξεμπούκωσε» ο Μέσι μετά από 6 χρόνια

Έξι χρόνια ήταν πάρα πολλά για τον κορυφαίο παίκτη του κόσμου να μην σκοράρει σε προημιτελικό Champions League. Ο Λιονέλ Μέσι «ξεμπούκωσε» με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και οδήγησε την Μπαρτσελόνα στους ημιτελικούς της διοργάνωσης (για πρώτη φορά μετά το 2015), όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του αυριανού (17/04) ζευγαριού ανάμεσα στην Λίβερπουλ και στην Πόρτο.

Το 1-0 της περασμένης εβδομάδας στο «Ολντ Τράφορντ» αποδείχθηκε υπεραρκετό για τους «μπλαουγκράνα», που επικράτησαν και σήμερα (16/04) με 3-0 στο «Νόου Καμπ» και προκρίθηκαν πανηγυρικά στην τετράδα, σε αντίθεση με τους «μπέμπηδες» που δεν μπόρεσαν να επαναλάβουν το θαύμα του «Παρκ ντε Πρενς» και αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση.

Τον Απρίλιο του 2013 στον προημιτελικό με την Παρί Σεν Ζερμέν (2-2) ήταν η τελευταία φορά που είχε σκοράρει ο Μέσι. Με βάση την κλάση του το χρονικό διάστημα που δεν έβρισκε δίχτυα ήταν… αφύσικο και αυτό σταμάτησε απόψε.

Στο 16΄ με φοβερή ατομική προσπάθεια και άψογο τελείωμα και στο 20΄ με τη… βοήθεια του Ντε Χέα, που φέρει αποκλειστικά την ευθύνη, ο Αργεντινός σταρ παραβίασε δύο φορές τα δίχτυα των «κόκκινων διαβόλων» κι έφτασε τα 28 γκολ στα τελευταία 24 ματς με την Μπαρτσελόνα.

Η «σεμνή τελετή» έλαβε τέλος στο 61΄, όταν μετά από εξαιρετική πάσα του Μέσι, ο Κουτίνιο πέτυχε το γκολ της βραδιάς με άπιαστο ασύλληπτο σουτ έξω από την περιοχή (3-0). Η ομάδα του Βαλβέρδε έφτασε τις 40 προκρίσεις σε 42 ευρωπαϊκά ματς, όταν είχε πάρει τη νίκη στο πρώτο ματς εκτός έδρας, ενώ διατήρησε την παράδοση που την θέλει αήττητη απέναντι στην Γιουνάιτεντ εντός έδρας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση (3 νίκες, 2 ισοπαλίες).

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις στο πρώτο λεπτό η Γιουνάιτεντ είχε δοκάρι με τον Ράσφορντ, ενώ στο 11΄ ο Μπριχ υπέδειξε πέναλτι σε πέσιμο του Ράκιτιτς από μαρκάρισμα του Φρεντ, ωστόσο, το VAR διόρθωσε το λάθος του Γερμανού ρέφερι, που πήρε πίσω την αρχική του απόφαση…

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο (71΄ Σεμέδο), Πικέ, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Κουτίνιο (81΄ Ντεμπελέ), Αρτούρ (75΄ Βιδάλ), Σουάρες, Μέσι, Λανγκλέ, Ζόρντι Άλμπα

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ (Όλε-Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Λίντελοφ, Τζόουνς, Πογκμπά, Μαρσιάλ (65΄ Νταλότ), Ράσφορντ (73΄ Λουκάκου), Σμόλινγκ, Φρεντ, Γιανγκ, Λίνγκαρντ (80΄ Σάντσες), ΜακΤόμινεϊ

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact