ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παίρνει σκούπα ο Κυριάκος: Ποιοι και πότε φεύγουν απ’ την κυβέρνηση

Ήταν επί σειρά εβδομάδων το μόνιμο θέμα συζήτησης μεταξύ των μελών της κυβέρνησης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εμμέσως πλην σαφώς τονίσει ότι έρχεται ανασχηματισμός και τα σενάρια στα πηγαδάκια έδιναν και έπαιρναν.

Και αν τα πρόσωπα που θα αποχωρήσουν είναι λίγο πολύ γνωστά (Βούτσης, Αυγενάκης, Θεοχάρης) δεν ισχύει το ίδιο και για την ημερομηνία του ανασχηματισμού.

Η φημολογία για το πότε θα γίνει δεν λέει να κοπάσει. Ο Βηματοδότης αποκαλύπτει το πιο πιθανό σενάριο:

Δεν αποτελεί καθόλου υπερβολή εάν σας έλεγα ότι ουκ ολίγοι στην κυβέρνηση και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ συζητούν τούτες τις ημέρες σχεδόν αποκλειστικά το θέμα του ανασχηματισμού.

Μπήκε, βλέπετε, ο Ιούλιος και κάποιες προβλέψεις που έκανε ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού Γ. Γεραπετρίτης περί διορθωτικών αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα μέσα στον Ιούλιο και όχι τον Ιούνιο (όπως ορισμένοι ήλπιζαν) αναζωπύρωσε και πάλι τα σενάρια για ανασχηματισμό.

Σε αυτά ήλθαν να προστεθούν και οι πρωθυπουργικές προτροπές στην τελευταία συνεδρίαση (μέσω τηλεδιάσκεψης) του Υπουργικού Συμβουλίου που είπε στους υπουργούς του ότι τους περιμένει πολλή δουλειά κάτι που αύξησε σε πολλούς τις προσδοκίες πολλών για ανασχηματισμό.

***
Εάν εξαιρέσει κανείς τον κ. Γεραπετρίτη που επιμένει ότι οι όποιες αλλαγές θα γίνουν εκεί στα μέσα Ιουλίου, οι υπόλοιποι (βουλευτές και υπουργοί) τις περιμένουν ανά πάσα στιγμή. Μάλλον θα τις περιμένουν (ή εάν θέλετε θα αγωνιούν) ακόμα για λίγες ημέρες γιατί το να προσδιορίζει ημερομηνία ο ένοικος του Μαξίμου και υπουργός Επικρατείας κάτι θα γνωρίζει.

Μέσα Ιουλίου. λοιπόν ή όπως ακριβολογεί ανάμεσα στις 7 Ιουλίου που είναι και η επέτειος της εκλογικής νίκης της ΝΔ και στις 15 Ιουλίου θα υπάρξει κατά τον κ. Γεραπετρίτη ο ανασχηματισμός.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact