ΕΛΛΑΔΑ

7.030 προσλήψεις εποχικών σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς

Παρά την αναστολή των προσλήψεων το ΣτΕ έδωσε το πράσινο φως για την υλοποίηση διαγωνισμών ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες σε  προσωπικό των δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών.

Έτσι, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, το αμέσως επόμενο διάστημα το υπουργείο Εσωτερικών θα προχωρήσεις στην πρόσληψη 7.030 εποχικών οι οποίοι θα κατανεμηθούν ως εξής:

  • 4.826 άτομα σε ΟΤΑ α’ βαθμού στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».
  • 1.922 άτομα σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου των πρωτοβάθμιων ΟΤΑ στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».
  • 269 άτομα σε ΟΤΑ α’ βαθμού στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».
  • 13 άτομα σε ΟΤΑ α’ βαθμού για την ανάπτυξη δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας.

Οι ειδικότητες που ζητούνται είναι: Βρεφονηπιοκόμοι, βοηθοί βρεφοκόμοι, μάγειρες, βοηθητικό προσωπικό κουζίνας, καθαριστές, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι κ.ά. Οι νέες προσλήψεις θα γίνουν, όπως και κάθε χρόνο, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής». Τα βασικά κριτήρια πρόσληψης είναι ο βαθμός του βασικού τίτλου σπουδών, η προϋπηρεσία στο αντικείμενο της θέσης, ο χρόνος ανεργίας και η οικογενειακή κατάσταση (δηλαδή αν είναι γονέας, πολύτεκνος, μοναδικός γονέας ανήλικου τέκνου ή μέλος οικογένειας ΑμεΑ). Ο φάκελος της υποψηφιότητας πρέπει να περιλαμβάνει τα εξής: Αίτηση (την οποία προμηθεύεται ο ενδιαφερόμενος από τους δήμους, όπου υπάγεται και εδρεύει ο παιδικός σταθμός), φωτοαντίγραφα δελτίου αστυνομικής ταυτότητας (δύο όψεις) και τίτλου σπουδών, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ. Σημειώνεται ότι στις διαδικασίες επιλογής προσωπικού σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, υπάρχει βαθμολόγηση κριτηρίων. Έτσι, η προϋπηρεσία μοριοδοτείται (έχει βαρύτητα) 60%, οι σπουδές 25%, η ανεργία 10% και η οικογενειακή κατάσταση 5%.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact