ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α.Τσίπρας: Η Τουρκία τορπιλίζει την προσπάθεια για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό

Στη  «σκιά» των τουρκικών προκλήσεων απέναντι στην Κύπρο, -με το «θερμόμετρο» να  χτυπάει κόκκινο- και υπό το βάρος των εξελίξεων στον ευρύτερο χώρο να απαιτούν διπλωματική εγρήγορση, Αλέξης Τσίπρας και  Δημήτρης Αβραμόπουλος  συνομίλησαν στο Πεντάγωνο, λίγο πριν ο τελευταίος αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες και τα νέα του καθήκοντα.

«Δεν ήταν μία επικοινωνιακού χαρακτήρα κίνηση, αλλά κίνηση ουσιαστικής ενημέρωσης» ξεκαθάρισε από την αρχή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, για να τονίσει πως οι γεωπολιτικές εξελίξεις και το κλίμα ρευστότητας είναι έντονα στην παρούσα φάση.

«Βρισκόμαστε σε μία περίοδο έντονων διεργασιών τόσο στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, όσο και το Αιγαίο» είπε και σχολιάζοντας την απόφαση της Τουρκίας να αρχίσει έρευνες με τo τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος «Barbaros» στο χώρο της ΑΟΖ έκανε λόγο για κίνηση που συνιστά «απαράδεκτη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε πως κατ’ αυτό τον τρόπο «τορπιλίζει τις διαδικασίες για εξεύρεση βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό με τη συμμετοχή του ΟΗΕ και τορπιλίζει την ήδη ένοπλη κατάσταση στην περιοχή».

Στήριξη Τσίπρα στους ένστολους
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας ταυτόχρονα «άνοιγμα» στους συντηρητικούς ψηφοφόρους εξέφρασε τη στήριξή του στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα οικονομικά αιτήματα των ενστόλων, τονίζοντας πως «η γεωπολιτική και αποτρεπτική κίνηση των Ειδικών Δυνάμεων παραμένει ισχυρή» και τάχθηκε υπέρ της αποκατάστασης των μισθολογικών τους απωλειών.

Σκουρλέτης: Ο Σαμαράς έχει κλειστά τα τηλέφωνα
Την ίδια ώρα, αξιοσημείωτο είναι και το σχόλιο του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «ήθελα να επισημάνω τον διαφορετικό τρόπο που ο κ. Αβραμόπουλος αντιλαμβάνεται την αναγκαία επικοινωνία με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε αντίθεση με τον κ. Σαμαρά ο οποίος, παρά τις εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις που έχουμε και αυτό είναι μία πραγματικότητα, έχει τα τηλέφωνα κλειστά», είπε ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στον real fm.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact