ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις: Δεν θα μείνω άνεργος, έχω προτάσεις από τον χώρο των media…


Το δηλητηριώδες σχόλιο για την Άννα Καραμανλή που ανησυχεί μήπως μείνει άνεργη λόγω ΕΝΦΙΑ – «Σέβομαι τη δύσκολη δουλειά του Χαρδούβελη» λέει ο κ. Γεωργιάδης και επιμένει ότι αν ο υπουργός Οικονομικών δεν μπορεί να εφαρμόσει κεντρικές πολιτικές επιλογές πρέπει να παραιτηθεί

Αν μη τι άλλο, ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει κατοχυρώσει το ρόλο του πολιτικού που λέει τις απόψεις του αδιαφορώντας αν στενοχωρεί κάποιους εκφράζοντας τις. Στο μοτίβο αυτό είναι και η δήλωση που έκανε ο κ. Γεωργιάδης στο protothema.gr σχετικά με το θέμα που προέκυψε όταν κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη να παραιτηθεί, στην περίπτωση που δεν μπορεί να χειριστεί το θέμα του ΕΝΦΙΑ.

«Η συμμετοχή σε μία Κυβέρνηση γεννά δεσμεύσεις και όταν ένας επόμενος Υπουργός καλείται να εφαρμόσει μία Κεντρική πολιτική επιλογή της προηγουμένης ηγεσίας, οφείλει να την υπερασπιστεί, εκτός και αν δύναται να την ανατρέψει. Ο ΕΝΦΙΑ ήταν πράγματι πολιτική επιλογή του κ. Στουρνάρα αλλά εφοσον η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει να τον διατηρήσει, για Χ λόγους, όλοι μας οφείλουμε να τον υπερασπιστούμε. Άλλωστε πώς ακριβώς θα πείσουμε τους πολίτες για την ορθότητα ή την αναγκαιότητα μιας επιλογής εάν εμείς οι ίδιοι δεν την υποστηρίζουμε; Η αρχή αυτή είναι γενική και δεν αφορά μόνον στον κ. Χαρδουβελη, την δύσκολη δουλειά του οποίου προφανώς σέβομαι και τον υποστηρίζω σε αυτήν», επισημαίνει ο Άδωνις Γεωργιάδης στο protothema.gr.

Από τα βέλη του κ. Γεωργιάδη δεν ξεφεύγει και η επίσης βουλευτής της ΝΔ Άννα Καραμανλή η οποία ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών με το σκαιό χαρακτηρισμό προς τον υπουργό Οικονομικών. «Να πάει να γ… ο Χαρδούβελης», είπε η κυρία Καραμανλή διαμαρτυρόμενη για την τροπολογία που βελτίωνε τα χαρακτηριστικά του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ). Πολλοί κατηγόρησαν την κυρία Καραμανλή για ωφελιμισμό αφού σε μια αποστροφή των λόγων της, απευθυνόμενη στο σύμβουλο του υπουργού Οικονομικών Γιώργο Θεοδωρακόπουλο, είπε: «Με αυτά που κάνετε δεν θα επανεκλεγούν πολλοί βουλευτές και εγώ θα μείνω άνεργη!».

Πώς σχολίασε την ανησυχία της κυρίας Καραμανλή ο Άδωνις Γεωργιάδης;

«Δεν θα ήμουν άνεργος άνευ της έδρας, έχω ήδη παραιτηθεί και απο Υφυπουργός και από Βουλευτής το 2012. Και τώρα έθεσα την παραίτηση μου στην διάθεσή του Πρωθυπουργού τον οποίο πρέπει να βοηθάμε στην εξαιρετικά δύσκολη αποστολή που έχει αναλάβει -και όχι να του δημιουργούμε πρόσθετα προβλήματα- και που την φέρνει εις πέρας με τον καλύτερο τροπο», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και αποκάλυψε ότι πέραν της εργασίας του με τα βιβλία «είχα και έχω αρκετές καλές προτάσεις απο τον χώρο των media. Άρα εάν κρίνω σε κάποια στιγμή οτι θα έπεσε να αποχωρήσω θα το έκανα ξανά με την ίδια ευκολία όπως την προηγουμένη φορά».

Διαβάστε ολόκληρο το σχόλιο του κ. Γεωργιάδη στο άρθρο του Γιώργου Δημητρομανωλάκη «Ο Άδωνις, ο φόβος της ανεργίας και ο τσάμπα μάγκας…».

«Αγαπητέ Γιώργο, Αυτό που είπα είναι το απολύτως αυτονόητο. Η συμμετοχή σε μία Κυβέρνηση γεννά δεσμεύσεις και όταν ένας επόμενος Υπουργός καλείται να εφαρμόσει μία Κεντρική πολιτική επιλογή της προηγουμένης ηγεσίας, οφείλει να την υπερασπιστεί, εκτός και αν δύναται να την ανατρέψει. Ο ΕΝΦΙΑ ήταν πράγματι πολιτική επιλογή του κ. Στουρνάρα αλλά εφοσον η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει να τον διατηρήσει, για Χ λόγους, όλοι μας οφείλουμε να τον υπερασπιστούμε. Άλλωστε πώς ακριβώς θα πείσουμε τους πολίτες για την ορθότητα ή την αναγκαιότητα μιας επιλογής εάν εμείς οι ίδιοι δεν την υποστηρίζουμε; Η αρχή αυτή είναι γενική και δεν αφορά μόνον στον κ. Χαρδουβελη, την δύσκολη δουλειά του οποίου προφανώς σέβομαι και τον υποστηρίζω σε αυτήν. ΥΓ: πρώτον δεν θα ήμουν άνεργος άνευ της έδρας, έχω ήδη παραιτηθεί και απο Υφυπουργός και από Βουλευτής το 2012. Και τώρα έθεσα την παραίτηση μου στην διάθεσή του Πρωθυπουργού τον οποίο πρέπει να βοηθάμε στην εξαιρετικά δύσκολη αποστολή που έχει αναλάβει -και όχι να του δημιουργούμε πρόσθετα προβλήματα- και που την φέρνει εις πέρας με τον καλύτερο τροπο. Πέραν της εργασίας μου με τα βιβλία είχα και έχω αρκετές καλές προτάσεις απο τον χώρο των media. Άρα εάν κρίνω σε κάποια στιγμή οτι θα έπεσε να αποχωρήσω θα το έκανα ξανά με την ίδια ευκολία όπως την προηγουμένη φορά».
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact