ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άφαντος ο Παππάς μετά τις καταγγελίες Καλογρίτσα – Ποια είναι η White Porscha

«Τοξικό» είναι το πολιτικό κλίμα μετά τις καταγγελίες, μηνύσεις, διαρροές πληροφοριών για παρακρατικές πρακτικές και αποκαλύψεις που καταλήγουν σε αλληλοκατηγορίες ανάμεσα την Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η μήνυση που κατέθεσε ο αποκαλούμενος και «κόκκινος καναλάρχης», Χρήστος Καλογρίτσας, κατά της λιβανέζικης εταιρείας για τα 3 εκατ. ευρώ που διεκδικεί ο κατασκευαστικός κολοσσός από τον ίδιο, είναι η αφορμή για να έρθουν στην επιφάνεια στοιχεία που προκαλούν θύελλα και σφοδρή πολιτική σύγκρουση.
Όσα φέρνει στο φως της δημοσιότητας ως αποκαλύψεις ο Χρήστος Καλογρίτσας σχετικά με το ρόλο του στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, στοχεύουν στον πρώην υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, Νίκο Παππά.

Ο επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι όλα ήταν οργανωμένα από το Μαξίμου, με ενορχηστρωτή τον ίδιο τον τέως υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής.

Ο Νίκος Παππάς -σύμφωνα με τον κ. Καλογρίτσα- είναι αυτός που εκπόνησε το σχέδιο για να πάρει τα 3 εκατομμύρια ευρώ από το λιβανέζικο κολοσσό CCC και να μπει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο κ. Καλογρίτσας κατέθεσε χθες, Δευτέρα, μήνυση στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών κατά της εταιρείας του Λιβάνου.

Στη μήνυσή του αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η οποία αφανής εταιρεία είχε συσταθεί το 2016 με πρωτοβουλία, υπό την εποπτεία και υπό τον συντονισμό της κατά τον οικείο χρόνο κυβέρνησης (την οποία στην επικοινωνία τους αποκαλούσαν “ White House”) και ιδία του αρμόδιου υπουργού της κ. Νικόλαου Παππά και η οποία (αφανής εταιρεία) σκοπό είχε τη συμμετοχή της στον διενεργηθέντα, το καλοκαίρι του 2016, διεθνή διαγωνισμό για την κατακύρωση άδειας παρόχου εκπομπών εθνικής εμβέλειας».

Η μυστηριώδης «White Porscha»
Αίσθηση προκαλεί ωστόσο και η αναφορά του επιχειρηματία στη μυστηριώδη «White Porscha».

Στα έγγραφα που κατέθεσε αναφέρει:

«Οι επικεφαλής και ο Λευκός Οίκος και η White Porscha είχαν συμφωνήσει τα τραπεζικά στοιχεία των “φίλων” στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ποιου τα στοιχεία θα χορηγηθούν μέσω του Κυπριακού Αριθμού, που είχα μοιραστεί μαζί σας. Ας παραμείνει σε αυτή τη φόρμουλα»…

Στο «κόκκινο» η πολιτική ένταση
Οι αναφορές Καλογρίτσα προκαλούν νέα εκρηκτική πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης. Η εικονική συμφωνία έγινε, όπως υποστηρίζει ο Χρήστος Καλογρίτσας, για να πάρει τα 3.000.000 ευρώ που δόθηκαν ως εγγυητική επιστολή για να συμμετέχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, βάζοντας στο «κάδρο» τον Αλέξη Τσίπρα, αναφέρει:

«Ο κ. Τσίπρας οφείλει -σήμερα κιόλας- να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τα όσα γίνονταν στο “μαγαζί”, όπως έλεγε ο κ. Νίκος Παππάς, στενότερος συνεργάτης του και πρωταγωνιστής όσων -αδιανόητων σε μια Δημοκρατία- πληροφορήθηκαν το Σαββατοκύριακο οι Έλληνες».

Σάμπυ Μιωνής: Δεν γνώριζε μόνο ο Παππάς

Φωτιές ταυτόχρονα στο πολιτικό σκηνικό βάζουν και οι νέες καταγγελίες του Σάμπυ Μιωνή. Ο επιχειρηματίας, μετά τις πρόσφατες καταγγελίες για τον Νίκο Παππά, με ανακοίνωση του υποστηρίζει ότι γνώριζαν και άλλοι για τη ύπαρξη του παραδικαστικού κυκλώματος.

«Τώρα έρχεται η ώρα της κρίσης: Δεν γνώριζε μόνο ο κ. Παππάς τη λειτουργία του παραδικαστικού κυκλώματος, γνώριζαν και άλλοι. Τα στοιχεία που θα παρουσιαστούν θα κάνουν κάποιους να χάσουν τον ύπνο τους για την δράση του μεγαλύτερου παραδικαστικού κυκλώματος από την σύσταση του ελληνικού κράτους» αναφέρει.

Ανακοίνωση από τους καναλάρχες
Η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας σε ανακοίνωσή της μιλά για διαγωνισμό-οπερέτα:

«Το αντίτιμο των περίπου 250.000.000 ευρώ που διαμορφώθηκε σ’ εκείνη τη “διαγωνιστική οπερέτα”, με τη συμμετοχή “λαγών και παρατρεχάμενων”, ήταν τα λύτρα της ελευθερίας των τηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης και διαφύλαξης της υπόστασής τους, ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν νόμιμες επί πολλά χρόνια τηλεοπτικές δραστηριότητες, οι οποίες απειλούνταν με εξαφάνιση, όχι μόνο με αυτή καθαυτή τη μεθόδευση του διαγωνισμού, αλλά και με άλλες παράλληλες εξωθεσμικές στοχεύσεις».

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ακόμη από την ΕΙΤΗΣΕΕ:

«Ελπίζουμε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη, υπό το βάρος των αποκαλύψεων αυτών, θα παρέμβει, ώστε να μάθει η κοινή γνώμη τα κίνητρα των εμπνευστών αυτής της αντιθεσμικής διαδικασίας, που έλαβε χώρα εκείνο το καλοκαίρι, θέτοντας σε κίνδυνο τη λειτουργία ιστορικών τηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης με εκατοντάδες θέσεις εργασίας, στο όνομα του δήθεν “νέου πλουραλισμού”».

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact