AUTO-MOTO

Αγοράστε αυτοκίνητο από… 300 ευρώ!

Προέρχονται από τα αζήτητα των Τελωνείων και τα κρατικά αποσυρόμενα από την κυκλοφορία

Την ερχόμενη Τετάρτη 12 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στο Τελωνείο της Πάτρας η προγραμματισμένη δημοπρασία αυτοκινήτων, φορτηγών και δικύκλων – δείτε περισσότερα εδώ.

Πρόκειται για αυτοκίνητα – ευκαιρίες με τιμές εκκίνησης από 300 ευρώ για τα αυτοκίνητα, 2.000 ευρώ για τα φορτηγά και 80 ευρώ για τα δίκυκλα. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μεταβούν στην πόλη της Πάτρας όπου και θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη δημοπρασία.

Όπως αναφέρεται στη διακήρυξη της ΑΑΔΕ: «Στις 12-06-2019 ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00 π.μ στην αποθήκη του Τελωνείου Πατρών, Κτίριο Λιμένα Γούναρη 1 Πάτρα, θα γίνει προφορική πλειοδοτική δημοπρασία για να εκποιηθούν το καθένα χωριστά ή σε ομαδική εκποίηση για Ο.Τ.Κ.Ζ. (οχήματα τέλους κύκλου ζωής) και διάλυση τα παρακάτω οχήματα που προέρχονται από τα αζήτητα των Τελωνείων και τα κρατικά αποσυρόμενα από την κυκλοφορία με τιμή εκκίνησης αυτή που αναφέρεται στη διακήρυξη. Ο τόπος φύλαξης των δημοπρατούμενων οχημάτων αναγράφεται στο τέλος κάθε κατάστασης».

bmw318.jpg
Στη λίστα υπάρχει και μια BMW 318i μοντέλο επίσης του 2005 με τιμή εκκίνησης τα 1.550 ευρώ

Τα περισσότερα αυτοκίνητα της δημοπρασίας, τα οποία εκποιούνται με τιμές εκκίνησης τα 300 ευρώ, έχουν κυκλοφορήσει για πρώτη φορά μετά το 1991 έως και το 2000, δηλαδή έχουν ηλικία από 28 έως και 19 έτη!

Οι τρόποι αποπληρωμής και οι εκπτώσεις

Για να συμμετέχει κάποιος στις δημοπρασίες του πρώην ΟΔΔΥ θα πρέπει να καταβάλει εγγύηση 300 ευρώ για τα αυτοκίνητα και 100 ευρώ για τα δίκυκλα τα οποία σε περίπτωση που ανακηρυχθεί πλειοδότης αφαιρούνται από το τίμημα απόκτησης του οχήματος. Σε περίπτωση που δεν καταφέρει κάποιος να αποκτήσει κάποιο όχημα τα χρήματα επιστρέφονται.

Στις τιμές εκποίησης των οχημάτων συμπεριλαμβάνεται ο αναλογούν ΦΠΑ 24%. Σε περίπτωση εξοφλήσεως του τιμήματος τοις μετρητοίς ο αγοραστής έχει δικαίωμα έκπτωσης 30% στην τιμή κατακύρωσης.

Ο πλειοδότης καταβάλει το 20% και το υπόλοιπο ποσό (το 80%) δύναται να το διακανονίσει ως εξής:

  • Με εφάπαξ καταβολή του τιμήματος. Στην περίπτωση αυτή δικαιούται έκπτωσης ανάλογης με το ποσό που καταβάλλεται η οποία ανέρχεται σε ποσοστό:
  • 10% για καταβαλλόμενο ποσό έως 3.000 €.
  • 15% για καταβαλλόμενο ποσό από 3.001€ έως 10.000 €.
  • 20% για καταβαλλόμενο ποσό από 10.001 € και άνω.

Με εγγυητική επιστολή χωρίς έκπτωση σε ισόποσες τριμηνιαίες άτοκες δόσεις, ο αριθμός των οποίων καθορίζεται ως εξής:

  • δύο δόσεις για ποσά έως 3.000€.
  • τέσσερις δόσεις για ποσά από 3.001€ έως 10.000€.
  • έξι δόσεις για ποσά από 10.001 € έως 18.000€.
  • οκτώ δόσεις για ποσά από 18.001€ και άνω.
skoda_octavia.jpg
Το τρίτο ακριβότερο αυτοκίνητο της δημοπρασίας είναι μια Skoda Octavia diesel μοντέλο του 2004 με τιμή εκκίνησης 2.100 ευρώ

Η πρώτη δόση πρέπει να πληρωθεί μέσα σε 3 μήνες από την επόμενη της ημερομηνίας κατακύρωσης του υλικού, πλωτού και εναερίου μέσου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΔΔΔΥ οι αγοραστές οφείλουν να ερευνούν και από μόνοι τους την ακρίβεια των στοιχείων, με τεχνικούς της επιλογής τους. Η εξέταση μπορεί να γίνει από τους ενδιαφερόμενους με την βοήθεια και τεχνικού συμβούλου της επιλογής του και περιλαμβάνει ότι κριθεί αναγκαίο, χωρίς όμως την χρήση εργαλείων ή άλλων μηχανικών μέσων και χωρίς να τεθεί σε κίνηση το όχημα, προκειμένου να προσδιορίσουν το ύψος των ζημιών ώστε να διαμορφώνουν ανάλογα και τις προσφορές τους πριν από τη δημοπρασία.

Τα φυσικά πρόσωπα συμμετέχουν στις δημοπρασίες πώλησης οχημάτων μόνο αυτοπροσώπως. Κατ΄ εξαίρεση μπορούν να συμμετάσχουν με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο εφόσον αυτός είναι σύζυγος ή συγγενής εξ αίματος μέχρι και του δεύτερου βαθμού, προσκομίζοντας Υπεύθυνη Δήλωση θεωρημένη από Δημόσια Αρχή.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact