ΚΟΣΜΟΣ

Αιματηρό τέλος στο θρίλερ του Σίδνεϊ: Νεκρός ο δράστης και ένας όμηρος [εικόνες & βίντεο]

Με επιχείρηση της αστυνομίας λύθηκε το θρίλερ ομηρίας σε καφετέρια του Σίδνεϊ, όπου ένας ένοπλος έχει εισβάλει από το πρωί της Δευτέρας κρατώντας πελάτες και εργαζόμενους, ενώ ισχυριζόταν ότι είχε τοποθετήσει τέσσερις βόμβες στο κατάστημα. Τα διεθνή ΜΜΕ μετέδωσαν πληροφορίες για δύο νεκρούς, με τον έναν από τους δύο να είναι ο δράστης.

Σύμφωνα με το CNN, η έφοδος της αστυνομίας και των δυνάμεων ασφαλείας έγινε από δύο πλευρές και ο δράστης πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε. Τη στιγμή της επιχείρησης υπήρχαν τουλάχιστον εννέα άτομα στο κτίριο, ενώ ο δράστης φορούσε ένα χοντρό μαύρο γιλέκο, και οι αστυνομικοί ανησυχούσαν ότι μπορεί να ήταν εκρηκτικά. Το κτίριο εκκενώθηκε και μία ομάδα έκανε έλεγχο στο δράστη, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό για το αν τελικά έφερε εκρηκτικά.

Η αστυνομία έκανε έφοδο στην καφετέρια μετά από περίπου 17 ώρες ομηρίας, με τις σφαίρες να πέφτουν «βροχή» κατά την εισβολή τους στο χώρο όπου ο δράστης κρατούσε τους ομήρους. Τα διεθνή ΜΜΕ μετέδωσαν εικόνες στις οποίες εμφανίζονταν άτομα να μεταφέρονται με φορεία από το εσωτερικό του καταστήματος, ενώ άλλοι βγήκαν περπατώντας. Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για 4-7 ομήρους που τραυματίστηκαν κατά την επιχείρηση, με τους δύο από αυτούς να είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Παράλληλα, στο κτίριο μπήκε και ειδικό ρομπότ για την ανίχνευση τυχόν εκρηκτικών.
 

 

 

 

 

Νωρίτερα, είχαν βγει από την καφετέρια 13 όμηροι, σε δύο δόσεις, χωρίς να γίνει γνωστό αν είχαν αποδράσει ή αν είχαν αφεθεί ελεύθεροι. Ανάμεσα στους πρώτους ήταν και ένας ομογενής δικηγόρος, ο Στέφαν Μπαλαφούτης.

Ο άνθρωποις που κρατούσε τους ομήρους ήταν σύμφωνα με τις αρχές ο 49χρονος Μαν Χαρόν Μονίς ο οποίος αυτοαποκαλείται σεΐχης και είναι αρκετά γνωστός στις Αρχές. Στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για σεξουαλικές επιθέσεις, έστελνε απειλητικά γράμματα στις οικογένειες Αυστραλών στρατιωτών που έχουν σκοτωθεί στο εξωτερικό, ενώ κατηγορείται και για τη δολοφονία της γυναίκας του.

 

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact