ΚΟΣΜΟΣ

Αίρονται περιορισμοί στην οπλοκατοχή στο Ισραήλ

Ενίσχυση της αυτοάμυνας επιδιώκουν οι ισραηλινές αρχές με την άρση ορισμένων περιορισμών που αφορούν την οπλοκατοχή, μετά τη σημερινή επίθεση στην Ιερουσαλήμ, που στοίχισε τη ζωή τεσσάρων εβραίων πιστών.

«Τις επόμενες ώρες θα άρω κάποιους περιορισμούς που αφορούν την οπλοκατοχή», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Γιτζάκ Αχαρόνοβιτς. Όπως επεσήμανε, το μέτρο αυτό θα αφορά Ισραηλινούς που διαθέτουν ήδη άδεια οπλοκατοχής, όπως οι αξιωματικοί του στρατού, οι οποίοι πλέον θα μπορούν να φέρουν όπλα εκτός υπηρεσίας, αλλά και «τους σχολικούς φύλακες ή τους φύλακες νηπιαγωγείων», οι οποίοι θα μπορούν να παίρνουν τα όπλα τους σπίτι.

Ο Αχαρόνοβιτς ανακοίνωσε επίσης «την ενίσχυση των ελέγχων στις εισόδους και τις εξόδους», ώστε να απομονώνονται κάποιες συνοικίες της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ, η οποία έχει προσαρτηθεί στο Ισραήλ.

Ένας φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε ότι η αστυνομία έχει κλείσει την κεντρική είσοδο της συνοικίας Τζάμπελ Μουκάμπερ, στην οποία ζούσαν οι δύο Παλαιστίνιοι που διέπραξαν τη σημερινή επίθεση σε συναγωγή της Δυτικής Ιερουσαλήμ.

Πρόκειται για την πιο αιματηρή επίθεση που έχει σημειωθεί στην πόλη εδώ και χρόνια. Οκτώ ακόμη Ισραηλινοί τραυματίστηκαν, ένας εκ των οποίων είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ η αστυνομία σκότωσε τους δύο δράστες.

«Επίσης θα καταστρέψουμε τα σπίτια των τρομοκρατών», υπογράμμισε ο Αχαρόνοβιτς, ένα αμφιλεγόμενο μέτρο, το οποίο είχε ανασταλεί πριν σχεδόν 10 χρόνια από τον στρατό, καθώς είχε κριθεί «αντιπαραγωγικό». «Και θα ζητήσω την άδεια του νομικού συμβούλου της κυβέρνησης για να προχωρήσουμε σε διοικητικές κρατήσεις», πρόσθεσε ο ισραηλινός υπουργός. Το μέτρο αυτό επιτρέπει την κράτηση ενός υπόπτου χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες για μια περίοδο διάρκειας έως και έξι μηνών, η οποία μπορεί να ανανεώνεται επ’ αόριστον.

«Θα αναπτύξουμε παράλληλα νέες ενισχύσεις σε συνοριοφύλακες και θα κάνουμε έκκληση σε εθελοντές για να προστατεύσουμε τις συναγωγές», κατέληξε ο Αχαρόνοβιτς, ζητώντας από τους Ισραηλινούς «να είναι σε εγρήγορση και να κάνουν υπομονή».
.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact