ΚΟΣΜΟΣ

Ακυρώνονται πριν καν αρχίσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες Ινδίας- Πακιστάν

Δεν κατέληξαν σε κοινή ατζέντα οι δύο χώρες

Λίγες ώρες πριν την έναρξή τους οι ειρηνευτικές συνομιλίες ανάμεσα στην Ινδία και το Πακιστάν ακυρώθηκαν, με το πακιστανικό υπουργείο εξωτερικών να δηλώνει πως οι συνομιλίες δεν θα εξυπηρετήσουν κανένα σκοπό και να κατηγορεί το Νέο Δελχί ότι έθετε προϋποθέσεις.

Οι συνομιλίες ήταν προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν στο Νέο Δελχί στις 23-24 Αυγούστου. Για εβδομάδες οι γειτονικές χώρες αντάλλαζαν κατηγορίες ότι έθεταν σε κίνδυνο την πολυαναμενόμενη συνάντηση των συμβούλων εθνικής ασφάλειας (NSA) των δύο χωρών και απέτυχαν να καταλήξουν σε μια κοινή ατζέντα.

Η απόφαση της κυβέρνησης του Πακιστάν ήρθε έπειτα από τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Ινδίας Σούσμα Σουαράζ πως οι συνομιλίες δεν θα πραγματοποιηθούν εάν ο σύμβουλος του Πακιστάν Σαρτάζ Αζίζ επέμενε να συναντήσει αυτονομιστές από το Κασμίρ.

«Καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως οι προτεινόμενες συνομιλίες σε επίπεδο συμβούλων εθνικής ασφάλειας μεταξύ των δύο χωρών δεν θα εξυπηρετήσουν κανένα σκοπό», ανέφερε αργά χθες το υπουργείο Εξωτερικών του Πακιστάν.

Η κυβέρνηση της Ινδίας είχε δηλώσει πως ήταν έτοιμη να συζητήσει μόνο θέματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία στις συνομιλίες και τίποτε άλλο.

«Δεν είναι λογικό από την μεριά της Ινδίας να αξιώνει τώρα το δικαίωμα να αποφασίζει μονομερώς πως από εδώ και πέρα, άλλα θέματα θα συζητηθούν αφού η τρομοκρατία συζητηθεί και εξαλειφθεί», ανέφερε σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών του Πακιστάν.

Η συνάντηση μεταξύ των Ινδών και Πακιστανών συμβούλων εθνικής ασφάλειας στόχευε να αποτελέσει μέρος ειρηνευτικών προσπαθειών που ανακοινώθηκαν από τους ηγέτες των δύο χωρών στην σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης τον Ιούλιο στην ρωσική πόλη Ούφα.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact