ΥΓΕΙΑ

Ανακαλύφθηκε το γονίδιο των… singles

Ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που βλέπουν συνεχώς τους γύρω τους να δημιουργούν σχέσεις και εσείς… παραμένετε στο ράφι;

Όσο κι αν είναι δύσκολο να παραδεχτεί κανείς ότι το φταίξιμο είναι μάλλον… δικό του, μια ομάδα ερευνητών από το Πεκίνο υποστηρίζει ότι στην πραγματικότητα ο «φταίχτης» είναι μάλλον… τα ίδια τα γονίδια του ατόμου.

Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι αναγνώρισαν το «γονίδιο των singles» και μάλιστα, όπως επισημαίνουν όσοι φέρουν το συγκεκριμένο γονίδιο έχουν 20% περισσότερες πιθανότητες να παραμένουν εκτός σχέσης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της MailOnline, οι ειδικοί εκτιμούν ότι με τη μείωση των επιπέδων σεροτονίνης στον εγκέφαλο, το γονίδιο αυτό προκαλεί την αίσθηση της δυσφορίας όταν δημιουργεί κανείς στενούς δεσμούς, με αποτέλεσμα είτε να μη μπορεί να κάνει σχέση ή να οδηγείται από τον ένα χωρισμό στον άλλο.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Peking εξέτασαν δείγματα μαλλιών από 600 φοιτητές και ανέλυσαν το γονίδιο 5-HTA1, το οποίο «βγαίνει» σε δύο διαφορετικές εκδοχές.

Όσοι φέρουν την εκδοχή «G» είχαν περισσότερες πιθανότητες να είναι single, σε σχέση με αυτούς που είχαν την εκδοχή «C». Περίπου το 60% των πρώτων δεν είχαν σχέση, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για το δεύτερο γκρουπ ήταν στο 50%.
Επιπλέον, η σχέση αυτή δε μπορούσε να εξηγηθεί από άλλους παράγοντες που επηρεάζουν τις σχέσεις, συμπεριλαμβανομένης της εμφάνισης και του πλούτου, σημειώνει το ίδιο δημοσίευμα.

Το «κλειδί» γύρω από τα ευρήματα αυτά φαίνεται ότι είναι ο ρόλος που παίζει το γονίδιο 5-HTA1 στον εγκέφαλο. Όσοι φέρουν το «γονίδιο του single» (G), παράγουν λιγότερη σεροτονίνη, μια ουσία η οποία προάγει το αίσθημα της ευτυχίας.

Οι επιστήμονες γνώριζαν ήδη ότι όσοι έχουν το συγκεκριμένο αλληλόμορφο γονίδιο δυσκολεύονται περισσότερο να έρθουν κοντά με άλλους. Ακόμη, είναι πιο πιθανό να είναι νευρωτικοί και να υποφέρουν από κατάθλιψη.

«Όπως η απαισιοδοξία και ο νευρωτισμός είναι επιζήμιοι στη δημιουργία, την ποιότητα και τη σταθερότητα μιας σχέσης, έτσι και αυτή η σύνδεση που υπάρχει μεταξύ του αλληλόμορφου γονιδίου G και των ψυχολογικών διαταραχών, μπορεί να μειώνει τις ευκαιρίες του φορέα για σύναψη σχέσης ή να οδηγεί στην αποτυχία αυτών» γράφουν οι ερευνητές στο Scientific Reports.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact