ΑΠΟΨΕΙΣ

Ανάλυση Ιγνατίου: Ο Έβρος σε στενή πολιορκία

Η Ελλάδα πρέπει οπωσδήποτε να αντιμετωπίσει και να σταματήσει τις ροές των τζιχαντιστών

Οταν στα τέλη, Φεβρουαρίου η παραβατική Τουρκία επιχείρησε εισβολή στον Εβρο, χρησιμοποιώντας περίεργους – εκπαιδευμένους, όπως αποδείχθηκε- «μετανάστες», η ελληνική κυβέρνηση απάντησε όπως αρμόζει σε μια χώρα που είναι αποφασισμένη να προστατεύσει την εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε μια ορθή απόφαση, την οποία επικρότησε η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού. Ακόμα και οι γνωστοί νεοφιλελεύθεροι εθνομηδενιστές, που υποστηρίζουν πάντα υποχωρήσεις προς την Τουρκία, ένιωσαν υπερηφάνεια, όπως γράφει το ethnos.gr.

του Μιχάλη Ιγνατίου

Δεν είναι τόσο θέμα πανηγυρισμών και δικαιολογημένης ικανοποίησης για το αποτέλεσμα, που ήταν μια ήττα της κατοχικής δύναμης, όσο για το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι εξεπλάγησαν με την αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού, ο οποίος είχε την υποστήριξη και των λοιπών πολιτικών δυνάμεων του τόπου. Αυτό έλειπε, δα, να μη στηρίξουν με όλα τα μέσα μια απόφαση προστασίας των ελληνικών συνόρων.

Πρόσφατα είδαμε ξανά στον Έβρο το είδος της τουρκικής επιθετικότητας που εμπεριέχει κινδύνους για την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας. Βεβαίως διίστανται οι απόψεις για το τι έγινε και τι δεν έγινε, αλλά σίγουρα ό,τι και να συνέβη πρόκειται για απόδειξη υλοποίησης σχεδίου εναντίον της χώρας. Ο πρωθυπουργός δήλωσε δημόσια ότι δεν πάτησαν οι Τούρκοι ελληνικό έδαφος και αναγκαστικά -λόγω της θέσης του- θα τον πιστέψουμε. Όμως προβλημάτισε τους πολίτες το ελληνικό διάβημα, που παραμένει απόρρητο και ενώ έχουν γνώση αυτού οι Τούρκοι. Γι’ αυτό πρέπει να βρεθεί τρόπος να πληροφορηθεί το περιεχόμενό του και ο ελληνικός λαός.

Οπωσδήποτε, εάν οι Τούρκοι πάτησαν τα χώματα του Έβρου, πρόκειται για μείζον πρόβλημα. Από την άλλη, ελληνικές πηγές διαβεβαιώνουν ότι οι «Αττίλες» στοχεύουν τον φράχτη που κατασκευάζει το Μηχανικό του Ελληνικού Στρατού, διότι τους χαλάει τα σχέδια. Το τείχος είναι τείχος και τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Η Ελλάδα δεν μπορούσε να λάβει οποιαδήποτε άλλη απόφαση, όταν γνωρίζουμε πως η Τουρκία στοχεύει να στείλει χιλιάδες άμοιρους μετανάστες και πρόσφυγες (με ή χωρίς εισαγωγικά) στο ελληνικό έδαφος. Με τον τρόπο αυτό θα προκαλέσει ένα απίστευτο χάος και δεν χρειάζεται καν να αναλύσουμε τι θα συμβεί. Θα πρόκειται για ανθρώπινη «ωρολογιακή βόμβα».

Ταυτόχρονα, στοχεύει να αλλάξει τα ποσοστά του πληθυσμού, ιδιαίτερα στον Έβρο, ο οποίος αποκόπτει την Τουρκία από τις περιοχές όπου ζουν μουσουλμάνοι ελληνικής καταγωγής. Η Τουρκία θα ήθελε πάρα πολύ να… μπασταρδέψει τον πληθυσμό του Έβρου. Προσέξτε: Δεν πρόκειται για «fake news» των γνωστών ψεκασμένων εθνικιστών, οι οποίοι έχουν καταστεί μάστιγα για τους δημοσιογράφους που επιμένουν να υπηρετούν την αλήθεια. Είναι μια επιβεβαιωμένη πληροφορία που δεν χωράει καμία αμφισβήτηση και, όπως λέμε στη δημοσιογραφική γλώσσα, «την παίρνω πάνω μου».

Όπως και στην Κύπρο, που εκεί επέβαλε τους σχεδιασμούς της με πόλεμο, η κατοχική δύναμη επιθυμεί να ελέγξει την περιοχή του Εβρου με το νέο της όπλο: τους εκπαιδευμένους «μετανάστες» που εσχάτως χρησιμοποιεί αντί των δικών της ενόπλων δυνάμεων. Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, όσα δεν παίζουν το τουρκικό παιχνίδι, βρίθουν κειμένων για τον τρομοκρατικό στρατό του Ταγίπ Ερντογάν. Οπως μετέδωσε το κανάλι Open, μέχρι παιδιά χρησιμοποιούν στη Συρία, και κυρίως στη Λιβύη. Όσοι μισθοφόροι εστάλησαν στη Λιβύη προέρχονται από αυτές τις ομάδες, που πολέμησαν για την Τουρκία στη Συρία.

Έχοντας στο μυαλό μας τα παραπάνω, ο καθένας μας αντιλαμβάνεται τους λόγους για τους οποίους ο κ. Μητσοτάκης, ένας φιλελεύθερος και ειρηνόφιλος πολιτικός, επέλεξε τον δύσκολο και ακριβό δρόμο του φράχτη. Όταν ολοκληρωθεί, η Ελλάδα θα έχει το κεφάλι της ήσυχο.

Μυστικές υπηρεσίες

Όπως κάνω συχνά, ξεχωρίζω τους λεγόμενους «μετανάστες», οι οποίοι είναι τζιχαντιστές, από τους πραγματικούς πρόσφυγες και μετανάστες. Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί και τους μεν και τους δε. Όπως αποκάλυψε ο «Φιλελεύθερος» της Κύπρου, την Πέμπτη ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, επιβεβαίωσε ότι 17 τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) αναγνωρίστηκαν μεταξύ των προσφύγων που πήγαν στο νησί με βάρκες. Η Κύπρος, βεβαίως, δεν έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει ποιοι είναι οι τζιχαντιστές και ποιοι όχι. Που σημαίνει ότι τις πληροφορίες έδωσαν ξένες μυστικές υπηρεσίες, προφανώς οι αμερικανικές και οι ισραηλινές.

Από πού έφτασαν οι τζιχαντιστές στην Κύπρο; Ποιος τους έστειλε; Η απάντηση είναι τόσο εύκολη.Η Ελλάδα πρέπει οπωσδήποτε να αντιμετωπίσει και να σταματήσει τις ροές των τζιχαντιστών. Η συνεργασία της με την Αμερική και το Ισραήλ τής επιτρέπει να έχει την απόλυτη πληροφόρηση. Οπότε η απόφαση ότι δεν θα περάσει κανένας εξ αυτών των επικίνδυνων στο ελληνικό έδαφος είναι ορθή και σωτήρια για τη χώρα.

Το ίδιο πρέπει να πράξει και η Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία είναι πιο ευάλωτη. Δεν έχει στρατιωτικά μέσα για να αμυνθεί, ενώ η Τουρκία θα μπορούσε και να χρησιμοποιήσει τα «σύνορα» που επέβαλαν η εισβολή και η κατοχή. Γι’ αυτό τον βασικό λόγο δεν έπρεπε να ανοίξουν τα οδοφράγματα μέχρι να περάσει η κρίση του κορονοϊού. Δεν είναι τόσο το πρόβλημα των κρουσμάτων, που είναι πιθανόν να αυξηθούν, όσο το θέμα εθνικής ασφάλειας.

Ο Ερντογάν κάνει εξαγωγή τρομοκρατών, αλλά δυστυχώς οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί… βλέπουν τον ουρανό! Ειδικά οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν έναν λόγο παραπάνω να στηρίξουν την κυπριακή κυβέρνηση. Γιατί το τείχος που χτίζει ο πρόεδρος Τραμπ θεωρείται νόμιμη άμυνα, ενώ τα μέτρα προστασίας που λαμβάνουν η Ελλάδα και η Κύπρος είναι μια παράνομη πράξη; Είναι τρελή η αμερικανική «λογική».

Σε τέτοιες περιπτώσεις η κάθε χώρα και ο κάθε ηγέτης πρέπει να σκέφτονται μόνο τον λαό τους και τους τρόπους προστασίας της εθνικής κυριαρχίας των πολιτών τους. Ο ισχυρισμός ότι παρανομούν επειδή προστατεύουν την εθνική κυριαρχία είναι έωλος.

Ο κ. Μητσοτάκης πέρασε το πρώτο τεστ του Έβρου και το μεγάλο στοίχημα της πανδημίας. Καλά τα πήγε και η Κύπρος. Τώρα ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει μπροστά του δύο «βουνά»: Είναι οι αναμενόμενες τουρκικές επιθέσεις, ξανά στον Έβρο και ξανά στο Αιγαίο. Είναι καταδικασμένος να πετύχει…

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact