ΚΟΣΜΟΣ

ΑΝΑΛΥΤΗΣ: Η Σ. Αραβία έχει πυρηνικά όπλα και θα τα δοκιμάσει σύντομα

TEXEΡΑΝΗ (FNA) – Ανεπίσημες πηγές στο Ριάντ αποκαλύπτουν ότι το καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας έχει στην κατοχή του ατομικές βόμβες, προσθέτοντας ότι το καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας θα πραγματοποιήσει την πρώτη πυρηνική δοκιμή του σύντομα.

Ο Daham al-Anzi, ένας εξέχων Σαουδάραβας πολιτικός αναλυτής, δήλωσε στην αραβική έκδοση του RT ότι το Ριάντ απέκτησε ατομικές βόμβες πριν από δύο χρόνια και κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιήσει την πρώτη πυρηνική δοκιμή του μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Όταν ρωτήθηκε εάν είναι σίγουρος για την αποκάλυψη, είπε, «Ναι, ναι! Τόσο απλά! Έχουμε ατομικές βόμβες. Δεν αποτελεί τμήμα μίας επείγουσας είδησης. Οι παγκόσμιες δυνάμεις γνωρίζουν ότι έχουμε τη βόμβα και θέλαμε να την δοκιμάσουμε, όταν το Ιράν (θα ανέπτυσσε πυρηνικά όπλα και) θα πραγματοποιούσε μια πυρηνική δοκιμή. «

Πηγές των ΗΠΑ δήλωναν τον περασμένο Μάιο ότι η Σαουδική Αραβία είχε έλθει σε επαφή με τον σύμμαχο της το Πακιστάν για να αποκτήσει «έτοιμα από το ράφι” πυρηνικά όπλα, καθώς μια κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών άρχισε να διαμορφώνεται με αντίπαλο τους σιίτες του Ιράν.

«Για τους Σαουδάραβες η στιγμή έφθασε ,» δήλωσε στην Αγγλική Sunday Times ένας πρώην στρατιωτικός αξιωματούχος των ΗΠΑ , εκείνη τη χρονική στιγμή.

«Είχε γίνει ήδη μια μακροχρόνια συμφωνία με τους Πακιστανούς και ο βασιλικός οίκος των Σαούντ έχει πλέον πάρει την στρατηγική απόφαση να την προχωρήσει.»

Ο ανώνυμος πρώην αξιωματούχος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι «κάποιο πραγματικό οπλοστάσιο δεν έχει μεταβιβασθεί ακόμα», αλλά δήλωσε ότι «οι Σαουδάραβες εννοούν αυτά που λένε και θα κάνουν ό, τι λένε».

Σύμφωνα με την έκθεση της Sunday Times, η Σαουδική Αραβία και το Πακιστάν έχουν απολαύσει μια αμοιβαία επωφελή σχέση για δεκαετίες.

Η Σαουδική Αραβία έχει δώσει στο Πακιστάν δισεκατομμύρια δολάρια σε επιδοτούμενο πετρέλαιο, ενώ το τελευταίο έχει ανεπίσημα συμφωνήσει να παράσχει στο κράτος του Περσικού Κόλπου πυρηνικές κεφαλές.

«Τα προγράμματα πυρηνικών όπλων είναι εξαιρετικά ακριβά και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ένα μεγάλο μέρος της χρηματοδότησης του προγράμματος πυρηνικών όπλων του Πακιστάν δόθηκε από τη Σαουδική Αραβία,» δήλωσε στο εβδομαδιαίο έντυπο ο Λόρδος Ντέιβιντ Όουεν, ο οποίος υπηρέτησε ως υπουργός Εξωτερικών της Αγγλίας από το 1977 έως το 1979.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις στενές σχέσεις τους και τη στενή στρατιωτική συνδέση τους , έχει από καιρό γίνει η υπόθεση ότι, αν οι Σαουδάραβες ήθελαν, θα επικαλούνταν μια ηθική ή κάποιας άλλης φύσης δέσμευση και θα ζητούσαν από το Πακιστάν να τους προμηθεύσει άμεσα με πυρηνικές κεφαλές», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ http://en.farsnews.com/newstext.asp…

ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Η εμφάνιση αυτού του άρθρου στο Ιρανικό πρακτορείο σήμερα δεν είναι τυχαία.

Είναι γνωστό από τον περασμένο Μάιο ότι η Σαουδική Αραβία φέρεται να χρησιμοποίησε στην Υεμένη βόμβα νετρονίου, που εκτοξεύθηκε από αεροπλάνο τύπου F-16A , μάλλον ισραηλινής κατασκευής.

Δείτε το παρακάτω βίντεο.https://youtu.be/3Bi3py0Y_vg

Η φύση του όπλου προδίδεται από τις άσπρες κουκίδες, που περιβάλλουν την αρχική λάμψη της έκρηξης και εξαφανίζονται στη συνέχεια.

Η βόμβα νετρονίου παράγει μεγάλο αριθμό από νετρόνια, που φτάνουν ταχύτατα στην κάμερα και προκαλούν ηλεκτρομαγνητική παρεμβολή στα κυκλώματα της .

Αλλά διαθέτει το Πακιστάν βόμβες νετρονίου?

‘Oχι βέβαια…

Το όπλο που εκτοξεύθηκε δεν ήταν τύπου FAB, καθώς το μεγάλο βάρος αυτού του τύπου όπλου απαιτεί ως πλατφόρμα εκτόξευσης δικινητήριο αεροσκάφος τύπου F-15.

Το αεροπλάνο , που έριξε την βόμβα στην Υεμένη ήταν μονοκινητήριο , όπως προέκυψε από ανάλυση του ήχου του κινητήρα του.

Πρόκειται για μονοκινητήριο αεροσκάφος , τύπου F-16 A , που ανήκε σε παρτίδα , που μεταβιβάστηκε επί προέδρου Κλίντον στο Ισραήλ, στην Ιταλία και την Πορτογαλία.

Η αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας δεν διαθέτει καθόλου αεροσκάφη τύπου F-16.

Η προέλευση αυτού του τύπου αεροσκάφους διαπιστώθηκε από τη μελέτη ενός από αυτά, που καταρρίφθηκε από αντιαεροπορικό πύραυλο τύπου BUK στην Υεμένη.

ΠΗΓΗ http://sputniknews.com/middleeast/2…

Οι αποκαλύψεις για ενδεχόμενη απόκτηση πυρηνικών όπλων από τη Σαουδική Αραβία έχουν προέλευση δημοσιογραφικές πηγές της Αγγλίας.

Αποσκοπούν μόνο στο να δικαιολογήσουν τις επερχόμενες δοκιμές πυρηνικών όπλων από το Ιράν και τη Σαουδική Αραβία.

Όταν πραγματοποιηθούν προσεχώς οι δοκιμές , περίπου στα μέσα του Ιουλίου 2016, η “έκπληκτη” διεθνής κοινότητα θα κατηγορήσει για την εξέλιξη αυτή το “κακό” Πακιστάν, που δεν υπέγραψε ποτέ τη συνθήκη ΝNTP, που προβλέπει τη μη διάδοση πυρηνικών όπλων.

ΠΗΓΗ https://en.wikipedia.org/wiki/Treat…

Η αλήθεια είναι όμως ότι θα μπορούσαν να κατηγορηθούν εξίσου η Ινδία, το Ισραήλ,το Νότιο Σουδάν, αλλά και η Βόρεια Κορέα, που αποσύρθηκε από τη συνθήκη NNTP το 2003.

To Iράν κατέχει ήδη πυρηνικό όπλο.

Σας το είχα αποκαλύψει με άρθρο μου στις 12 Ιανουαρίου 2016.

ΠΗΓΗ http://www.freepen.gr/2016/01/blog-…

Επίσης στο ίδιο άρθρο είχα επισημάνει και το πρόβλημα της δοκιμής του ιρανικού πυρηνικού όπλου…

Ας ελπίσουμε μόνο το Σαουδαραβικό πυρηνικό όπλο να μην δοκιμασθεί ποτέ στη Δαμασκό.

Αλλά εξίσου και το ιρανικό όπλο να μην χρησιμοποιηθεί ποτέ κάπου στα Δυτικά, όπως προβλέπουν κάποιες ισλαμικές προφητείες…

Αν αυτά τα ενδεχόμενα δεν μπορούν να αποφευχθούν, θα πρέπει όλοι να ετοιμάζονται ταχύτατα για την έλευση του Γ’ Παγκόσμιου Πολέμου και την επακόλουθη τρίτη κατά σειρά καταστροφή του κράτους του Ισραήλ.

Σε μία παρόμοια εξέλιξη, κανένας δεν θα πρέπει να παραξενευθεί , αν στην Ελλάδα προσεχώς αρχίσουν να καταφθάνουν και πρόσφυγες από το Ισραήλ…

Son Ofeon

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact