ΚΟΣΜΟΣ

«Αναθέρμανση» των συνομιλιών με Ρωσία για το Ιντλίμπ βλέπει η Άγκυρα

Τσαβούσογλου: Δώσαμε τις ιδέες μας στην Ρωσία και θα αυξήσουμε τις επαφές μας στο προσεχές μέλλον

Υπήρξε κάποια προσέγγιση με τη Ρωσία στις συνομιλίες για την επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, όπου η Άγκυρα απείλησε χθες να εξαπολύσει στρατιωτική επιχείρηση, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος πρόσθεσε ωστόσο ότι οι συνομιλίες δεν βρίσκονται ακόμη στο επιθυμητό επίπεδο.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε χθες ότι είναι «θέμα χρόνου» μια τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στην Ιντλίμπ για την απώθηση της υποστηριζόμενης από τη Ρωσία επίθεσης των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων, εξαιτίας της οποίας έχουν εκτοπιστεί σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι, καθώς οι συνομιλίες με τη Μόσχα δεν έχουν καταλήξει σε κάποια λύση.

Σε δηλώσεις που έκανε στο δίκτυο TRT Haber, ο Τσαβούσογλου σημείωσε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι η Τουρκία και η Ρωσία θα εντείνουν τις συνομιλίες τους για την Ιντλίμπ τις επόμενες μέρες και πρόσθεσε ότι ο Ερντογάν και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν ενδέχεται επίσης να συζητήσουν για το θέμα αυτό.

«Δώσαμε τις ιδέες μας στην Ρωσία και θα αυξήσουμε τις επαφές μας στο προσεχές μέλλον», σημείωσε ο Τσαβούσογλου, προσθέτοντας ότι «δεν επιτύχαμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, γι’ αυτό πιθανόν θα γίνει συνάντηση ανάμεσα στους προέδρους» Ερντογάν και Πούτιν.

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι οι (διαδικασίες) του Σότσι και της Αστάνα έχουν πάψει να ισχύουν, αλλά μπορούμε να πούμε ότι έχουν ζημιωθεί. Τώρα κάνουμε κάθε προσπάθεια για να σταματήσουμε το καθεστώς του (Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ) Άσαντ και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και στο πεδίο», δήλωσε επίσης ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας στο δίκτυο TRT, υπογραμμίζοντας ότι οι επιθέσεις του συριακού καθεστώτος εμποδίζουν τις προσπάθειες για την εφαρμογή των συμφωνιών του Σότσι και της Αστάνα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact