ΚΟΣΜΟΣ

Ανεπαρκής για την Τουρκία η στρατηγική κατά του ΙΚ

«Η διεθνής κοινότητα εξακολουθεί να μην έχει ουσιαστική στρατηγική» απέναντι στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), έκρινε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Άγκυρα με τον Ιρακινό ομόλογό του Ιμπραχήμ Τζαφαρί, ο οποίος άρχισε χθες τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία.

«Απαιτείται ουσιαστική στρατηγική έναντι της τρομοκρατικής οργάνωσης ΙΚ», επισήμανε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε ότι «εμείς συμβάλλουμε στη δημιουργία μίας τέτοιας στρατηγικής».

Ο κ. Τσαβούσογλου εκτίμησε επίσης ότι οι αεροπορικές επιδρομές δεν μπόρεσαν να αναχαιτίσουν την δραστηριότητα της οργάνωσης.

«Δεν κατέστη δυνατή η παρεμπόδιση του ΙΚ με τις αεροπορικές επιδρομές», είπε. «Δεν είναι σωστό να βλέπουμε το θέμα μόνο σε σχέση με το Κομπάνι», πρόσθεσε ο επικεφαλής της διπλωματίας της Τουρκίας.

Ο Ιρακινός υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στη σύνοδο της Νέας Υόρκης, όπου εκτίμησε έγιναν «περισσότερο συγκεκριμένες δηλώσεις» . Ο Τζαφαρί είπε ότι ο ιρακινός στρατός έχει αναλάβει στρατιωτική ευθύνη στον αγώνα κατά του ΙΚ και τόνισε ότι το Ιράκ απορρίπτει το ενδεχόμενο επέμβασης ξένων στρατιωτικών δυνάμεων.

«Το Ιράκ θα αναλάβει την ευθύνη και θα δεχθεί κάθε είδους βοήθεια που θα προέρθει από τους αδελφούς, διότι αυτό θα προσθέσει δύναμη στη δύναμη του Ιράκ. Έτσι μόνο μπορούμε να φέρουμε σε πέρας (τη μάχη εναντίον του) ΙΚ. Εύχομαι να συνεχιστεί η υποστήριξη της Τουρκίας στο Ιράκ», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο κ. Τζαφαρί παραδέχθηκε ότι στο παρελθόν υπήρξαν προβλήματα στις σχέσεις με την Τουρκία. «Όμως θα πρέπει να αφήσουμε το παρελθόν και να κοιτάξουμε το μέλλον».

Τα προβλήματα αυτά αφορούν κυρίως την κατανομή των εσόδων από το πετρέλαιο, εξήγησε. «Το πετρέλαιο του Ιράκ ανήκει στην κεντρική κυβέρνηση. Ναι, υπήρξαν προβλήματα, αλλά θα επιλύσουμε τα προβλήματα αυτά στο πλαίσιο της συνταγματικής τάξης», διαβεβαίωσε.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact