ΕΛΛΑΔΑ

ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ – ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΣ, ΟΧΙ ΝΕΚΡΟΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΥΛΗΣ

ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ – ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΣ, ΟΧΙ ΝΕΚΡΟΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΥΛΗΣ

Κάθε (νοσηρή) φαντασία ξεπερνά η ανικανότητα των ιταλικών αρχών, οι οποίες ενημέρωσαν την Κυριακή ότι ο Γιώργος Δούλης, που είχε αρχικά καταχωριστεί ως νεκρός λόγω “λανθασμένης πιστοποίησης”, τελικά αγνοείται, με τα μέλη της οικογένειάς του να είναι όμως θύματα μιας πρωτοφανούς ψυχολογικής δοκιμασίας!

Ειδικότερα, με επίσημο έγγραφό του που απέστειλε εκ νέου το Κέντρο Επιχειρήσεων της Ρώμης (RCC ROMΑ) προς το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, γνωστοποιείται ότι λόγω λανθασμένης πιστοποίησης εκ μέρους των αρμόδιων Ιταλικών Αρχών, ο Δoύλης Γεώργιος δεν είναι θανών, αλλά συγκαταλέγεται στη λίστα επιβατών, για τους οποίους δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση επί του παρόντος.

http://www.skai.gr/files/1/astelios/ellada2/douliswife.jpg

Στο μεταξύ, τα στοιχεία ενός ακόμα ατόμου η σορός του οποίου, σύμφωνα με πληροφορίες, ανήκει σε οδηγό φορτηγού, αναζητούν οι αρχές της γείτονος, οι οποίες ζήτησαν ήδη από τους φερόμενους ως συγγενείς του να μεταβούν στην Ιταλία για αναγνώριση. Εφόσον ταυτοποιηθεί η σορός, θα πρόκειται για τον τρίτο Έλληνα νεκρό (και όχι τον τέταρτο, αφότου πλέον εξαιρείται ο Γιώργος Δούλης) επιβάτη του πλοίου Norman Atlantic. Εννιά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην τραγωδία με τον νεότερο απολογισμό μετά την ενημέρωση της Ρώμης για τον Δούλη.

Για απίστευτα λάθη των ιταλικών αρχών με τις λίστες επιβατών έκανε λόγο νωρίτερα ο αρχιθαλαμηπόλος του Norman Atlantic Αρτέμιος Δαμίγος, δήλωση που πιθανώς και να εξηγεί το έως σήμερα κομφούζιο. Ο κ. Δαμίγος ήταν μεταξύ των 26 μελών του ελληνικού πληρώματος του μοιραίου πλοίου που έφτασαν το μεσημέρι της Πέμπτης, με επιβατηγό- οχηματαγωγό πλοίο από την Ιταλία.

Ειδικότερα, σχετικά με τις λίστες των επιβατών ο κ. Δαμίγος είπε ότι αυτές ήταν ακριβέστατες και πως έγιναν αναγραμματισμοί στην Ιταλία. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «λέγαμε το όνομά μας στα Αγγλικά και το έγραφαν ανάποδα».

Σημειώνεται ότι η ιταλική ακτοφυλακή έχει αποστείλει στις ελληνικές αρχές λίστα με 477 διασωθέντες, ενώ η ναυλώτρια εταιρεία ΑΝΕΚ ανέφερε ότι στο πλοίο επέβαιναν 474 άτομα… Το αλαλούμ έχει προκαλέσει την έντονη δυσφορία των ελληνικών αρχών.


Ο Α. Δαμίγος μίλησε στους
δημοσιογράφους και για τις ενέργειες του πληρώματος, από την στιγμή που εκδηλώθηκε η φωτιά. Όπως είπε, «όλα τα μέλη του πληρώματος κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να βοηθήσουμε όλους τους ανθρώπους και να βάλουμε τον κόσμο στο πάνω μέρος του πλοίου για να σωθεί». Και συνέχισε: «Καταβάλαμε υπεράνθρωπες προσπάθειες και καθ΄ όλη την διάρκεια της επιχείρησης ήμασταν εκεί και βοηθούσαμε τον κόσμο, παρόλο που ο ρόλος μας ήταν βοηθητικός και μείναμε μέχρι το τέλος. Φύγαμε τελευταίοι από το πλοίο και αυτό φαίνεται».

Όσον αφορά το Norman Atlantic, που ρυμουλκείται στην Ιταλία, επισήμανε ότι το πλοίο ήταν υπερσύγχρονο και καινούργιο, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, είπε ότι το πλοίο δεν είχε περισσότερο φορτίο από όσο έπρεπε.

(φωτό και βίντεο από patrastimes.gr)

“Θα ήθελα να μπορούσα να είχα σώσει όλους τους επιβάτες (…) μη με λέτε ήρωα”, δήλωσε από την πλευρά του ο καπετάνιος του Norman Atantic Αρτζίλιο Τζιακομάτσι, επιστρέφοντας στο σπίτι του στην πόλη Σα Σπέτσια κοντά στην Γένοβα.

Συνολικά 55 άτομα πλήρωμα επέβαιναν στο πλοίο Norman Atlantic περιλαμβανομένων των Ιταλών.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact