ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αντίο Euro με εκπληκτικό φινάλε και αισιοδοξία για το μέλλον…

Με ιδανικό τρόπο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις στα προκριματικά του Euro 2020 η Εθνική Ελλάδας, η οποία πήρε την τρίτη συνεχόμενη νίκη, επικρατώντας της Φινλανδίας με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή.

Οι Φινλανδοί προηγήθηκαν με τον Πούκι στο 27′ από λάθος του Σταφυλίδη, με την Ελλάδα να ανατρέπει τα δεδομένα και να παίρνει το τρίποντο χάρη στα γκολ του Μάνταλου στο 47′ και του Γαλανόπουλου στο 70′

Αυτή η Εθνική Ελλάδας που «χτίζει» ο Τζον Φαν’τ Σιπ, έχει κάνει τους πάντες να αισιοδοξούν. Μια ομάδα με ενέργεια, με διάθεση, με πλάνο που στα τελευταία της παιχνίδια έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει. Η «γαλανόλευκη» σε ένα ακόμα παιχνίδι έδειξε πως αρχίζει να δημιουργεί κάτι καλό, που θα μπορέσει στο μέλλον να επαναφέρει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στις μεγάλες διοργανώσεις.

Κόντρα στη Φινλανδία, που ήδη είχε προκριθεί στο Euro 2020, η Ελλάδα και πάλι ήταν ανώτερη, έπαιξε ξανά ωραίο ποδόσφαιρο και πήρε ακόμα μια νίκη. Έστω κι αν αυτή δεν… έφτανε για κάτι περισσότερο παρά για ένα καλό φινάλε στα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, η «γαλανόλευκη» κατάφερε να κάνει 27 τελικές και να πάρει τη νίκη με… ανατροπή.

Μπορεί η εθνική ομάδα να βρέθηκε πίσω στο σκορ από ένα λάθος του Σταφυλίδη που έφερε το γκολ του «σεσημασμένου» σκόρερ, Πούκι, βρήκε όμως τον τρόπο να «γυρίσει» το ματς και να πάρει τους τρεις βαθμούς. Με τον Λημνιό σε εξαιρετική κατάσταση να «σερβίρει» και τα δυο γκολ, ο εξίσου εξαιρετικός Μάνταλος ισοφάρισε και ο Γαλανόπουλος στο δεύτερο ημίχρονο ολοκλήρωσε την ανατροπή για το 2-1 της Ελλάδας.

Το θετικό, λοιπόν, είναι πως η εθνική ομάδα σκόρπισε ξανά… χαμόγελα, αισιοδοξία και άφησε ξανά υποσχέσεις για το μέλλον. Μένει, στη συνέχεια και στην επόμενη διοργάνωση που θα πάρει μέρος, να το αποδείξει και στο χορτάρι.

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μπακάκης, Σταφυλίδης, Μπακασέτας, Γαλανόπουλος (73’ Μπουχαλάκης), Παυλίδης (64’ Κουλούρης), Χατζηδιάκος, Λημνιός, Μάνταλος (90’+3’ Μασούρας), Κουρμπέλης, Γιαννούλης.

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Γιόρονεν, Τοίβιο (59’ Λαμ), Βαλσάνεν, Καμαρά, Λουντ, Πούκι, Σούλερ (77’ Γιένσεν), Βαλσάνεν, Σκραμπ (77’ Σοϊρι), Καούκο , Ραϊτάλα

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact