ΚΟΣΜΟΣ

Απανωτές βομβιστικές επιθέσεις στο Αφγανιστάν

Τουλάχιστον 60 οι νεκροί

Αλλεπάλληλες εκρήξεις σημειώθηκαν απόψε στην Καμπούλ, την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, μετά από μια επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε το απόγευμα εναντίον μιας ακαδημίας της αστυνομίας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 60 άνθρωποι.

Μία από τις εκρήξεις ακούστηκε κοντά στο αεροδρόμιο, σε μια περιοχή όπου βρίσκονται οι βάσεις των δυτικών συμμάχων και πολλά κυβερνητικά κτίρια. Ακολούθησαν ήχοι από ανταλλαγή πυρών και αεροσκάφη του ΝΑΤΟ να πετούν από πάνω, ανέφερε μια πηγή από την περιοχή. Αυτήκοοι μάρτυρες έκαναν λόγο για άλλη μία έκρηξη στα βόρεια του αεροδρομίου, κοντά στο υπουργείο καταπολέμησης των ναρκωτικών.

Λίγο νωρίτερα, στόχος επίθεσης είχε γίνει μια αστυνομική ακαδημία και οι αφγανικές αρχές έκαναν λόγο για 60 νεκρούς, εκφράζοντας ταυτόχρονα το φόβο ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, με μήνυμά τους στο Twitter.

«Ήταν επίθεση αυτοκτονίας» είπε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. Ο υποδιευθυντής της αστυνομίας της Καμπούλ Γκιουλ Άγα Ρουχάνι επιβεβαίωσε την πληροφορία αυτή και είπε ότι «αναμένουμε ότι θα υπάρχουν πολλά θύματα». Ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών είναι αυξημένος γιατί την ώρα εκείνη επέστρεφαν στην ακαδημία οι σπουδαστές καθώς το Σάββατο είναι για το Αφγανιστάν η αρχή της εργάσιμης εβδομάδας.

Η ακαδημία βρίσκεται σε ένα προάστιο στα δυτικά της πρωτεύουσας. «Είναι ένα πολύ σημαντικό κέντρο εκπαίδευσης. Κάθε χρόνο αποφοιτούν 2.000-3.000 αστυνομικοί από αυτήν», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact