ΚΟΣΜΟΣ

Από τη μαγειρική στα καλάσνικοφ: Αυτές είναι οι γυναίκες του «Ισλαμικού Κράτους»

Δείτε το προπαγανδιστικό βίντεο με τις τζιχαντίστριες – Για να προσηλυτίσουν κι άλλες γυναίκες, ανάμεσα σε συνταγές για ψητό βιετναμέζικο κοτόπουλο και λαχταριστά κέικ, δίνουν συμβουλές για το χειρισμό όπλων σε όσες θέλουν να ταξιδέψουν στο Ιράκ και στη Συρία και να πολεμήσουν στο πλευρό του IS

Ικανές να ετοιμάζουν νόστιμα φαγητά, αλλά και να χειρίζονται με επιδεξιότητα τα όπλα τους, είναι όπως δείχνει το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα και παρουσιάζει το μπλογκ μιας αγωνίστριας του Ισλαμικού Κράτους, οι γυναίκες των τζιχαντιστών. Η Umm Khattab, έχει προσχωρήσει στις τάξεις των τζιχαντιστών μαχητών, αλλά ταυτόχρονα με τις πολεμικές ασκήσεις και τις φωτογραφίες που ανεβάζει στο μπλογκ της, στις οποίες εικονίζεται το όπλο της, ανεβάζει και συνταγές μαγειρικής!

Ανάμεσα σε συνταγές για ψητό βιετναμέζικο κοτόπουλο και λαχταριστά κέικ, η μαχήτρια των τζιχαντιστών δίνει συμβουλές για το πώς να χειρίζονται οι γυναίκες του Ισλαμικού Κράτους τα όπλα, ενώ μια άλλη γυναίκα που μάχεται για το Ισλαμικό Κράτος, δίνει on line συμβουλές, σε όσες πρόκειται να ταξιδέψουν στο Ιράκ και στη Συρία και να πολεμήσουν στις τάξεις του IS.

«Να πάρετε μαζί σας μπότες, χιτζάμπ και νικάμπ, (φερετζές και μαντήλα),καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα», τονίζει στο δικό της μπλογκ η Umm Layth, μια ντροπαλή μαθήτρια από τη Γλασκώβη, που άλλαξε το όνομά της και κατέφυγε στη Συρία, όπου παντρεύτηκε μαχητή των τζιχαντιστών.

Υπάρχουν περίπου 200 γυναίκες από 14 διαφορετικές χώρες που μάχονται στο πλευρό των τζιχαντιστών, αναφέρει ο Veryan Khan, από το ίδρυμα  TRACK, (Τerrorism Research and Analysis Consortium), ο οποίος αναφέρει ότι περίπου το 15% των  μαχητών του IS είναι γυναίκες.

Πάντως, οι γυναίκες αυτές προς το παρόν δεν αναλαμβάνουν ηγετικούς ρόλους, όπως αναφέρει και στο μπλογκ της η Umm Layth, η οποία τονίζει ότι: «οι αδελφοί μας αναλαμβάνουν τους αρχηγικούς ρόλους, ενώ οι αδελφές  μας θα μπορούσαν να αναλάβουν τέτοιους ρόλους ίσως στο μέλλον».

Σημειώνεται, ότι τον περασμένο Φεβρουάριο οι γυναίκες του Ισλαμικού Κράτους δημιούργησαν ένα θηλυκό τάγμα με την ονομασία Al-Khansaa, το οποίο έχει 60 μέλη κάτω των 25 ετών. Οι γυναίκες αυτές διαθέτουν το δικό τους κανάλι και ανεβάζουν βίντεο με τα οποία προωθούν την προπαγάνδα τους.
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact