ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Aποκάλυψη-Σοκ: Χρηματοδοτούμε μήπως χωρίς να καταλαβαίνουμε τα τουρκικά εξοπλιστικά;

Μια πραγματικά εντυπωσιακή είδη που δείχνει την ποιότητα του επιχειρηματικού κόσμου στην Τουρκία και την διασύνδεση του, με το Τουρκικό κράτος δημοσίευσε η ιστοσελίδα «Τουρκικά Νέα» σύμφωνα με την οποία ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Εξαγωγέων Τουρκίας (ΤΙΜ) Μεχμέτ Μπουγιουκεκσί δήλωσε ότι, «κάθε δολάριο παραπάνω που θα φέρουν οι εξαγωγές στη χώρα μας, θα είναι σαν μια ακόμη σφαίρα στον αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία».

Του Γιώργου Τσιμπούκη

Η απίστευτη αυτή δήλωσε πραγματοποιήθηκε την 1η Φεβρουαρίου 2018 στο εργοστάσιο της ΤΟΥΟΤΑ στη Σακάρια κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Όπως φαίνεται από την δήλωση του αξιοσέβαστου επιχειρηματία και οικονομικού παράγοντα της Τουρκίας, ο Μεχμέτ Μπουγιουκεκσί συνέδεσε τις εξαγωγές της γειτονικής χώρας και τα έσοδα του Τουρκικού κράτους από αυτές, με την εισβολή του Τουρκικού Στρατού στο Afrin και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που πραγματοποιούνται κατά των πολιτών αυτής της Κουρδικής περιοχής.

Μάλιστα ο Μεχμέτ Μπουγιουκεκσί επεσήμανε στην συνέντευξη τύπου που έδωσε ότι «την μεγαλύτερη αύξηση των τουρκικών εξαγωγών την είχαμε στην Ελλάδα με ποσοστό αύξησης σε σχέση με το 2016 κατα 80%».

Επιπλέον αξίζει να σημειωθεί ότι, κάθε φορά που Έλληνες τουρίστες επισκέπτονται την Τουρκία συμβάλουν άθελα τους στην ενίσχυση των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων μέσα από την πληρωμή έμμεσων φόρων που έχουν επιβληθεί σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης όπως τσιγάρα, καπνός, αλκοόλ καθώς και στα τυχερά παιχνίδια.

Από αυτή την διαδικασία το Ταμείο Ενίσχυσης των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων συγκεντρώνει κάθε χρόνο μεταξύ 1,2-1,5 δις δολάρια που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την ενίσχυση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας και για την αγορά όπλων.

Το ποσό αυτή είναι διαφορετικό από τα χρήματα που ο προϋπολογισμός του Τουρκικού Υπουργείου Άμυνας δεσμεύει κάθε χρόνια για την αγορά οπλικών συστημάτων. Για την ιστορία το αντίστοιχο που το Ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αξιοποιεί για την αγορά οπλικών συστημάτων είναι 345-586 εκατ. ευρώ (428-727 εκατ. δολάρια) το χρόνο.

Τελικά μήπως και εμείς οι Έλληνες πολίτες συμβάλουμε στην ενίσχυση των Τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων με νέα οπλικά συστήματα που στρέφονται εναντίον μας, όπως η Τουρκική κορβέτα TCSG Umut (703) εμβόλισε το Ελληνικό περιπολικό σκάφος ΛΣ 090 Γαύδος;

ΠΗΓΗ: viadiplomacy.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact