ΚΟΣΜΟΣ

Αποκλιμάκωση ή μπλόφα; Στην Αττάλεια το Oruc Reis

Τα μεσάνυχτα έληξε η Navtex επιβεβαιώνοντας την επιστροφή του ερευνητικού πλοίου στο λιμάνι της Αττάλειας όπως και τα συνοδευτικά τουρκικά πλοία.

Η εξέλιξη αυτή δείχνει να φέρνει νέα δεδομένα στην κρίση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και αν δεν πρόκειται για ένα νέο επικοινωνιακό τέχνασμα του Ταγίπ Ερντογάν τότε φαίνεται πως ξεκινά η αποκλιμάκωση της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο.

Άλλωστε η άμεση αποχώρηση του “Oruc Reis” και του τουρκικού στόλου από την ανατολική Μεσόγειο ήταν το αίτημα που έθεσε η Αθήνα για να ξεκινήσουν οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Ωστόσο οι κινήσεις της Άγκυρας δεν αλλάζουν τον επιχειρησιακό σχεδιασμό των ενόπλων δυνάμεων που παραμένουν σε επιφυλακή στην περιοχή

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση που θα δώσει ο πρωθυπουργός μετά την νέα τροπή που πήραν οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, στην συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει στην 1 το μεσημέρι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του χθες το βράδυ στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο κάλεσε την Τουρκία να έρθει στο τραπέζι του διαλόγου για το ζήτημα της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών και επανέλαβε πως στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών, τότε την λύση μεταξύ των δύο χωρών θα την δώσει το διεθνές δικαστήριο της Χάγης. “Γι’ αυτό και επιμένω ότι μόνο ο επίλογος των προκλήσεων μπορεί να γίνει ο πρόλογος των συζητήσεων”.

Μέσα σε αυτό το κλίμα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέπτεται σήμερα στο Καστελόριζο προκειμένου να παραστεί στους εορτασμούς για την απελευθέρωση του ακριτικού νησιού. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα μεταβεί και στα πολεμικά πλοία που βρίσκονται στο λιμάνι και θα συνομιλήσει με τους αξιωματικούς και τους ναύτες του πολεμικού ναυτικού.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact