ΚΟΣΜΟΣ

«Αποχώρησαν οι Τούρκοι Στρατοφύλακες από τα σύνορα του Έβρου»

Αιτία η άνοδος της στάθμης των νερών ή ο κορονοϊός

Τα «μάζεψαν και έφυγαν» την περασμένη Τρίτη από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στο νότιο Έβρο, οι Τούρκοι Στρατοφύλακες, οι οποίοι είχαν παραμείνει σχεδόν δίπλα στο ποτάμι και μετά την απόσυρση εκ μέρους της Τουρκίας προς το εσωτερικό της των χιλιάδων λαθρομεταναστών από τις Καστανιές.

Σύμφωνα με το Evros-news.gr, οι ελληνικές αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις είδαν από την Τρίτη και συνεχίστηκε και την Τετάρτη, τα στελέχη της τουρκικής Στρατοφυλακής, που είχαν… πολυδιαφημιστεί από τον υπουργό Εσωτερικών της γείτονος κ. Σοϊλού – ο οποίος είχε δηλώσει πως στέλνουν 1.000 επίλεκτους να αποτρέπουν επιστροφές μεταναστών – να μαζεύουν τις σκηνές και τις άλλες πρόχειρες κατασκευές τους κατά μήκος των αναχωμάτων του ποταμού Έβρου.

Αυτό συνέβη στις περιοχές που βρίσκονται απέναντι από το Τυχερό, τον Πέπλο, την Γεμιστή, τις Φέρες και τους Κήπους. Μάλιστα, κάποιες από τις σκηνές παρασύρθηκαν από τα νερά του Έβρου, που ξαφνικά ανέβηκε η στάθμη του και πλημμύρισε κάποια σημεία στο τουρκικό έδαφος. Αυτό φαίνεται και στην φωτογραφία που τραβήχτηκε από την ελληνική πλευρά σε περιοχές του Σουφλίου, όπου φαίνεται να έχει πλημμυρίσει η τουρκική πλευρά.

Στο αποκλειστικό βίντεο που είχε δημοσιευτεί πριν από καιρό, φαίνονται Στρατοφύλακες να στήνουν σκηνές, δίνοντας την εντύπωση ότι θα μείνουν καιρό στην περιοχή.

Είναι άγνωστο αν η αποχώρηση των συγκεκριμένων τουρκικών δυνάμεων, έχει σχέση με κρούσματα κορονοϊού στην Στρατοφυλακή, που αναφέρθηκαν στη γειτονική χώρα, και ήταν ένας από τους λόγους που αποσύρθηκαν οι χιλιάδες λαθρομετανάστες που είχαν στήσει πρόχειρους καταυλισμούς στο Παζάρ Κουλέ, απέναντι απ’ τις Καστανιές.

Πάντως ακόμα και τις τελευταίες ημέρες, οι Τούρκοι Στρατοφύλακες όχι μόνο περιπολούσαν και είχαν έντονη παρουσία στα σύνορα, αλλά έκαναν και πλωτές περιπολίες στον ποταμό Έβρο, πριν «φουσκώσει» λόγω των βροχοπτώσεων.

Αυτή η εξέλιξη δεν σημαίνει ότι τα μέτρα που υπάρχουν στην ελληνική πλευρά και η ετοιμότητα πρόκειται να χαλαρώσουν. Αντίθετα αστυνομικοί και στρατιωτικοί παραμένουν σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact