ΥΓΕΙΑ

Αρνητικές οι εξετάσεις για τον ιό Έμπολα για τον ασθενή στην Ισπανία

Οι εξετάσεις που έγιναν σε ένα πρόσωπο που εκφράζονταν φόβοι πως είχε μολυνθεί από τον ιό Έμπολα στην Ισπανία είχαν αρνητικό αποτέλεσμα, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι ισπανικές υγειονομικές αρχές.

Ο ασθενής, Νιγηριανός υπήκοος, νοσηλεύεται σε απομόνωση, σε μια πτέρυγα του εξειδικευμένου νοσοκομείου του Αγίου Ιωάννη στην Αλικάντε, στην δυτική Ισπανία, καθώς υπήρχαν φόβοι πως ήταν φορέας του ιού που προκαλεί αιμορραγικό πυρετό και έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από χίλιους ανθρώπους φέτος, κυρίως στη δυτική Αφρική.

Η διεύθυνση του υπουργείου Υγείας στην επαρχία Βαλένθια ανέφερε πάντως σήμερα σε μια ανακοίνωσή της ότι «αναλύθηκαν δείγματα» του ασθενή αυτού «από το Ινστιτούτο Μικροβιολογίας» της Ισπανίας και «τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά σε ό,τι αφορά την παρουσία του ιού Έμπολα».

Ο ασθενής παραμένει στην πτέρυγα απομόνωσης όπου είχε εισαχθεί προληπτικά, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος μόλυνσης άλλων προσώπων που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο αυτό από τον ιό Έμπολα και η κατάστασή του είναι σταθερή, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Έχουν υπάρξει αρκετά ακόμη ύποπτα κρούσματα στην Ισπανία μετά το ξέσπασμα της επιδημίας του Έμπολα, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί κανένα.

Την περασμένη Τετάρτη πολλές εκατοντάδες άνθρωποι απέτισαν φόρο τιμής στα θύματα του Έμπολα στην κηδεία του Ισπανού ιερέα Μιγκέλ Παχάρες, του πρώτου Ευρωπαίου ο οποίος έχασε τη ζωή του από την επιδημία.

Ο 75χρονος ιεραπόστολος είχε επιστρέψει από τη Λιβερία στη Μαδρίτη μερικές ημέρες νωρίτερα και του χορηγήθηκε, μάταια, ένα πειραματικό αμερικανικό φάρμακο το οποίο μοιάζει να έχει φέρει αποτελέσματα σε δύο Αμερικανούς.

Η σορός του ιερέα, ο οποίος μολύνθηκε στη Λιβερία, όπου εργαζόταν σε ένα νοσοκομείο, αποτεφρώθηκε, χωρίς να γίνει νεκροψία / νεκροτομή, και ο θάλαμος όπου νοσηλεύθηκε αποστειρώθηκε για να αποφευχθεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο εξάπλωσης του ιού, ο οποίος έχει ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό θνησιμότητας και για τον οποίο μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει θεραπεία ή εμβόλιο.

Σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας την 13η Αυγούστου, ο Έμπολα έχει στοιχίσει τη ζωή σε 1.145 ανθρώπους μέσα σε πέντε μήνες—ανάμεσά τους σε 413 στη Λιβερία, σε 348 στη Σιέρα Λεόνε και σε 4 στη Νιγηρία.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact