ΕΛΛΑΔΑ

Ασταμάτητες οι ροές μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου

Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου μέσα σε 48 ώρες, την ώρα που ο τούρκος πρόεδρος έχει απασφαλίσει απειλώντας και με «άνοιγμα των θυρών» προς την Ευρώπη, ενώ από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε αυστηρά και σαφή μηνύματα προς την Αγκυρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, αυξημένες ήταν οι ροές προς τα νησιά το Σαββατοκύριακο.

Ειδικότερα, στο βόρειο Αιγαίο, το Σάββατο πέρασαν 468 πρόσφυγες και μετανάστες (208 στη Λέσβο, 126 στη Χίο και 134 στη Σάμο), ενώ την Κυριακή οι ροές ήταν μειωμένες με συνολικά 51 αφίξεις (20 στη Λέσβο και 31 στη Χίο).

Από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα στα νησιά του βορείου Αιγαίου πέρασαν 2.241 πρόσφυγες και μετανάστες, 1.254 στη Λέσβο, 368 στη Χίο και 619 στη Σάμο.

Οι νέες απειλές Ερντογάν

Σε νέες του δηλώσεις, μιλώντας το απόγευμα της Κυριακής από την πόλη Μαλάτια, ο Ερντογάν απείλησε ότι αν δεν έρθει η βοήθεια από την Ευρώπη θα ανοίξει τα σύνορα και θα περάσουν προς την Ευρώπη περισσότεροι από 5,5 εκατομμύρια πρόσφυγες.

«Αν σε αυτόν τον αγώνα μας δεν μας δώσουν την απαραίτητη στήριξη, δεν θα μπορέσουμε να εμποδίσουμε τα 3,6 εκατ. σύρους πρόσφυγες και άλλα 2 εκατ. προσφύγων που θα φτάσουν στα σύνορα μας από το Ιντλιμπ» είπε χαρακτηριστικά.

«Θα γίνει αυτό που θέλουμε αλλιώς θα ανοίξουμε τα σύνορα», επανέλαβε ο Ερντογάν. «Είτε θα μοιραστείτε αυτό το βάρος, είτε θα ανοίξουμε τα σύνορα», προειδοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος, επαναλαμβάνοντας την κατηγορία ότι η ΕΕ δεν έχει ακόμη εκπληρώσει πλήρως τις υποσχέσεις της στην παροχή οικονομικής βοήθειας, με βάση τη συμφωνία Άγκυρας- Βρυξελλών του 2016.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact