ΚΟΣΜΟΣ

Αυτά συζητά σε μυστικό chat η ελίτ του Facebook -Τα πριβέ νησιά και τα γιοτ [εικόνες]

Οσοι κατάφεραν μέχρι τα 30 τους να βγάλουν εκατομμύρια έχουν ένα πολύ ιδιαίτερο… πρόβλημα: να βρουν ένα φίλο να συζητήσουν πιο γιοτ ή πιο τροπικό νησί θα αγοράσουν.

Ωστόσο, οι 250 καλύτεροι υπάλληλοι της Facebook έχουν ξεπεράσει αυτό το «πρόβλημα», δημιουργώντας μια απόρρητη ομάδα, μέσα στην οποία μπορούν να συζητούν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάποιας αγοράς.

Το group, το οποίο βρίσκεται μακριά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λέγεται πως ονομάζεται Nouveau Riche 250 ή πιο σύντομα T.N.R 250.

Η μυστική ομάδα αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2012 από τον Νικ Μπίλτον στην εφημερίδα New York Times, όπου έγραφε πως συζητούσαν πως θα σπαταλήσουν τα κέρδη τους μετά την πώληση των μετοχών τους.

Οι Financial Times εκτίμησαν πως οι πρώτοι 3.000 υπάλληλοι μοιράστηκαν μεταξύ τους 23 δισ. δολάρια, όταν η εταιρεία εισήχθη στο χρηματιστήριο. Οι πρώτοι 250, όμως, ήταν αυτοί που πήραν το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας.

Ο Μπίλτον σημείωνε πως η ομάδα συζητούσε για σκάφη, αεροπλάνα, έργα τέχνης και ιδιωτικά νησία, ενώ στο μυαλό τους είχαν να δώσουν χρήματα και σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Μάλιστα, ένας υπάλληλος της εταιρείας και γνώστης του θέματος αποκάλυψε ένα e-mail, που ήθελε τους συμμετέχοντες στην ελίτ να μιλούν γι αυτά που πάντα ήθελαν να κάνουν και πλέον με τα εκατομμύρια μπορούσαν.

Ενας εξ αυτών ήθελε να εκπληρώσει το παιδικό του όνειρο και να ταξιδέψει στο διάστημα. Αυτό θα του κόστιζε μόλις 250.000 δολάρια, «ψίχουλα» μπροστά στα 50 εκατ. που έβγαλε.

Αλλος πάλι ήθελε κάτι πιο απλό: να συμμετάσχει σε ανασκαφή αρχαιοτήτων στο Μεξικό. Οι περισσότεροι, ωστόσο, προτιμούσαν τα λαμπερά πανάκριβα αυτοκίνητα και τα μεγάλα σπίτια.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact