ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Χριστούγεννα στην κορυφή της Superleague θα κάνει ο ΠΑΟΚ

Ιδανικά ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του για το 2019 ο ΠΑΟΚ, καθώς το βράδυ της Δευτέρας (23/12) νίκησε με το ευρύ 5-1 τον Ατρόμητο στην Τούμπα και με 40 βαθμούς είναι πλέον μόνος στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας 1 μετά από 16 αγωνιστικές.

Οι Θεσσαλονικείς εκμεταλλεύθηκαν τα πολλά κενά στα μετόπισθεν της ομάδας του Σάββα Παντελίδη, ο Μίσιτς ήταν μακράν ο κορυφαίος του αγώνα με ένα γκολ και δύο ασίστ και έτσι θα κάνουν καλές γιορτές, μια και αποσπάστηκαν στο +2 από τον Ολυμπιακό.

Οι Περιστεριώτες έδειξαν ότι χρειάζονται πολλή δουλειά αν θέλουν να διεκδικήσουν την παρουσία τους στην πρώτη εξάδα που οδηγεί στα πλέι οφ, με τον Μανούσο να είναι ο πιο δραστήριος.

Με 19 βαθμούς ο Ατρόμητος παρέμεινε στην 9η θέση μαζί με τη Λαμία.

«Καθάρισε» από το α’ ημίχρονο…
Μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν στο 13′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια και αυτό το γρήγορο γκολ έλυσε τα πόδια των παικτών του Αμπέλ Φερέιρα.

Επέβαλαν πλήρως το ρυθμό τους οι «ασπρόμαυροι» και αποδείχθηκαν άκρως αποτελεσματικοί στις ευκαιρίες τους, με τον Ίνγκασον να βρίσκει δίχτυα τόσο στο 34′ όσο και στο 41′.

Όπως γίνεται αντιληπτό, για να πετύχει δύο τέρματα ο Ισλανδός στόπερ χρειάστηκε να καταγραφούν και σοβαρές αμυντικές αδυναμίες από πλευράς φιλοξενούμενων, που τις πλήρωσαν κι έτσι βρέθηκαν από νωρίς με την πλάτη στον τοίχο.

Στο β’ ημίχρονο ο ΠΑΟΚ βρήκε πάλι γρήγορο τέρμα με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σβιντέρσκι στο 53′, για να μειώσει τρία λεπτά αργότερα ο Ουγκράι με απευθείας εκτέλεση φάουλ και με τον Ζίβκοβιτς να κάνει σημαντικό λάθος.

Από εκεί και πέρα, το ματς εξελίχθηκε διαδικαστικά, οι γηπεδούχοι δεν ανέβασαν περαιτέρω «στροφές», αλλά ο Μίσιτς στο 83′ δεν θα μπορούσε να μην αξιοποιήσει άλλη μία σοβαρή ανορθογραφία στα μετόπισθεν των «κυανόλευκων», διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Καραντώνης του Συνδέσμου Ημαθίας με βοηθούς τον Τζιώτζιο του Συνδέσμου Θράκης και τον Μαυρουδή του Συνδέσμου Ηρακλείου. Υπεύθυνος διαιτητής VAR ήταν ο Σιδηρόπουλος του Συνδέσμου Δωδεκανήσου και βοηθός ο Κωσταράς του Συνδέσμου Αιτωλοακαρνανίας.

Κίτρινες: 40′ Γκάλο, 43′ Μανούσος, 52′ Ρισβάνης.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος (64′ Ροντρίγκο), Γιαννούλης, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μαουρίσιο, Μίσιτς, Λημνιός (71′ Λάμπρου), Βιεϊρίνια (78′ Εσίτι), Πέλκας, Σβιντέρσκι.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάββας Παντελίδης): Μέγιερι, Κιβρακίδης (72′ Χαρίσης), Ταλόσα, Ρισβάνης, Γούτας, Μάντσον, Ούμπιντες, Γκάλο, Μανούσος, Ανδρούτσος (46′ Ουγκράι), Βέλλιος (46′ Ενσικουλού).

Οι συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μαουρίσιο, Μίσιτς, Λημνιός, Βιεϊρίνια, Πέλκας, Σφιντέρσκι.
Ατρόμητος (Σάββας Παντελίδης): Μέγιερι, Ρισβάνης, Ταλόσα, Γούτας, Γκάλο, Ανδρούτσος, Ούμπιδες, Μάντσον, Κιβρακίδης, Μανούσος, Βέλλιος

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact