ΚΟΣΜΟΣ

Δείτε πόσο αδιανόητα πλούσιος είναι ο Μάικλ Μπλούμπεργκ σε σχέση με τους άλλους διεκδικητές

Αυτά τα… 65 δισ. δολάριά του εξαφανίζουν κάθε ανταγωνισμό

Την ώρα που το πρώτο του debate για την κούρσα του χρίσματος των Δημοκρατικών δεν πήγε ακριβώς λαμπρά, ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης έχει τον τρόπο του να κλείνει τα στόματα των επικριτών του.

Το τεράστιο οικονομικό πλεονέκτημά του δηλαδή στον πολιτικό στίβο. Ο μεγιστάνας του Τύπου (ιδιοκτήτης της Bloomberg LP) έχει σήμερα περιουσία 65,2 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes.

Αν θέλουμε να το δούμε στην προοπτική του, έχει κάπου 13 φορές περισσότερα λεφτά από τον συνολικό πλούτο όλων των άλλων υποψηφίων που κατέβηκαν στη μάχη για την προεδρία των ΗΠΑ. Ναι, τον συνολικό!

Ο Μπλούμπεργκ χρηματοδοτεί φυσικά μόνος του την προεδρική του εκστρατεία και, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που κατέθεσε στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εκλογών (FEC) προσφάτως, δαπάνησε πάνω από 220 εκατ. δολάρια μόνο τον Ιανουάριο.

Ο Μπλούμπεργκ έχει 20 φορές περισσότερα λεφτά από τον δεύτερο πλουσιότερο υποψήφιο, τον νυν πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ (3,1 δισ. δολάρια). Όσο για τους άλλους δημοκρατικούς υποψηφίους, αυτοί είναι απλώς… εκατομμυριούχοι.

Με τόσα λεφτά για προεκλογική καμπάνια, ο Μπλούμπεργκ έχει προσλάβει μια ελίτ ομάδα για την ανορθόδοξη στρατηγική του. Ταυτοχρόνως, ξοδεύει ανυπολόγιστα ποσά για διαφημίσεις, παίζοντας στην αμερικανική τηλεόραση εδώ και μήνες.

Κάπου 11 εκατ. δολάρια τού στοίχισε μόνο το διαφημιστικό στο Super Bowl που στόχευε ευθέως στον Τραμπ. Και βέβαια πλέον πολλοί δημοφιλείς λογαριασμοί στο Instagram έχουν αρχίσει μυστηριωδώς να ποστάρουν θετικά σχόλια για τον «Μάικ», όπως τον αποκαλούν χαρακτηριστικά ώστε να γίνει φιλικότερος στα νεανικά κοινά.

Κι όλα αυτά φαίνεται πως αποδίδουν, καθώς στην πρόσφατη δημοσκόπηση της Real Clear Politics ο Μπλούμπεργκ σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση των Δημοκρατικών, πίσω από τον πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact