ΔΙΑΦΟΡΑ

Δέκα πραγματικές ιστορίες δολοφόνων

Δέκα πραγματικές ιστορίες δολοφόνων, στις οποίες η πραγματικότητα ξεπερνά και διδάσκει τη φαντασία, που ανάβιωσαν μέσα από σενάρια επιτυχημένων κινηματογραφικών ταινιών.

10. Getrude Baniszewsk, «Το κορίτσι της διπλανής πόρτας»

Δέκα αιμοσταγείς δολοφόνοι που έγιναν κινηματογραφικοί ήρωες - Εικόνα1

Το 1966 η Getrude Baniszewsk πρόσεχε επί αμοιβή τις δυο έφηβες αδελφές, τις Sylvia και Jenny Likens, καθώς οι γονείς τους έλλειπαν από το σπίτι σε επαγγελματικό ταξίδι. Δεν ήταν η πρώτη φορά που η Getrude πρόσεχε τις κοπέλες κατά την απουσία των γονιών τους από την Ιντιάνα των ΗΠΑ, ωστόσο αυτή η φορά αποδείχθηκε εφιαλτική για τις δυο αδελφές.

Όταν οι γονείς τους άργησαν να δώσουν τα χρήματα στη «νταντά» εκείνη αποφάσισε να πάρει εκδίκηση με τον χειρότερο τρόπο, αφού ξυλοκόπησε άγρια τις δυο κοπέλες. Μάλιστα, στα βασανιστήρια συμμετείχαν και τα παιδιά της, ενώ η ίδια είχε κλείσει την 16χρονη Sylvia στο υπόγειο του σπιτιού της, όπου τα βασανιστήρια πέρασαν σε άλλο επίπεδο. Η 16χρονη δολοφονήθηκε από την Baniszewsk λίγες ήμερες αργότερα, μετά από την προσπάθειά της να αποδράσει.

Το 2007 η υπόθεσή της έγινε ταινία με τίτλο » Το κορίτσι της διπλανής πόρτας».

9. Adolfo de Jesus Constanzo – Borderland

Δέκα αιμοσταγείς δολοφόνοι που έγιναν κινηματογραφικοί ήρωες - Εικόνα2

Ο Adolfo de Jesus Constanzo γεννήθηκε στο Μαΐάμι και πολύ σύντομα εντάχθηκε σε διάφορες συμμορίες, παράλληλα ενεπλάκη σε εμπόριο ναρκωτικών, ωστόσο αυτά τα μικροεγκλήματα δεν ήταν τίποτα μπροστά σε αυτό που έμελλε να εξελιχθεί.

Διακαής πόθος του νεαρού ήταν να ενταχθεί σε ένα ισχυρό καρτέλ ναρκωτικών που δραστηριοποιούνταν στην περιοχή, το Calzadas, όμως τα μέλη του τον απέρριψαν πολλές φορές. Αυτή η απόρριψη ήταν αρκετή για να βρεθούν επτά από τα μέλη της οικογένειας δολοφονημένα, με αρκετά από τα μέρη του σώματος τους να λείπουν.

Ο ένοχος δεν συνελήφθη ποτέ, αφού κατάφερε να ενταχθεί σε ένα άλλο καρτέλ και να εξαφανιστεί. Όταν η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του Constanzo, που στο μεταξύ δεν είχε σταματήσει την δολοφονική του δραστηριότητα, ήρθε αντιμέτωπη με ένα αποτρόπαιο θέαμα, καθώς στη φάρμα που κρυβόταν εντοπίστηκαν περισσότεροι από 15 σοροί και άλλα ανθρώπινα μέλη. Παρόλα αυτά, ο κατά συρροήν δολοφόνος δεν συνελήφθη ποτέ, αφού προτίμησε να αυτοκτονήσει από το να πέσει στα χέρια της αστυνομίας. Το 2007 η ιστορία του Adolfo de Jesus Constanzo έγινε ταινία με τίτλο «Borderland».

8. Joe Ball – Eaten Alive

Δέκα αιμοσταγείς δολοφόνοι που έγιναν κινηματογραφικοί ήρωες - Εικόνα3

Ο Joe Ball γεννήθηκε το 1899 και αποτέλεσε έναν  από τους πιο αιμοσταγής δολοφόνους που γνώρισε η ιστορία. Ήταν γνωστός και ως χασάπης, χάρη στον τρόπο που αποφάσιζε να εξαφανίζει τα πτώματα των θυμάτων του. Ο ίδιος έδειχνε μια ιδιαίτερη προτίμηση στις γυναίκες, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των δολοφονημένων.

Ο Joe ήταν ιδιοκτήτης ενός μπαρ που διέθετε μια λίμνη με κροκόδειλους και συχνά προσέφερε θέαμα στους θαμώνες του, ταΐζοντας τους κροκόδειλους με μικρότερα ζώα. Σε σύντομο χρονικό διάστημα άρχισαν οι μυστηριώδεις εξαφανίσεις γυναικών στην πόλη, μεταξύ των οποίων ήταν και οι υπάλληλοί του. Το 1938, οι αστυνομικοί αποφάσισαν να τον ανακρίνουν και ο ίδιος άρπαξε το όπλο του και αυτοπυροβολήθηκε. Μετά το θάνατό του αποκαλύφθηκε ότι ήταν αυτός που είχε δολοφονήσει τις γυναίκες, τις οποίες είχε τεμαχίσει και τις είχε ταΐσει στους κροκόδειλους.

Το 1977 η ιστορία του έγινε ταινία με τίτλο «Eaten Alive «.

7. Ο Zodiac- Zodiac

 

Δέκα αιμοσταγείς δολοφόνοι που έγιναν κινηματογραφικοί ήρωες - Εικόνα4

Ο David Fincher σκηνοθέτησε το θρίλερ «Zodiac», βασισμένο στην ιστορία ενός κατά συρροήν δολοφόνου που δραστηριοποιήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο την δεκαετία του 1970′. Επρόκειτο για έναν σαδιστή δολοφόνο που λάτρευε να παίζει με τα θύματά του.

Τα πρώτα του θύματα ήταν ένα νεαρό ζευγάρι, ενώ ακολουθεί άλλος ένας φόνος. Μετά τους φόνους ο Zodiac έστειλε στο αστυνομικό τμήμα του Σαν Φρανσίσκο ένα σημείωμα, στο οποίο υπόσχεται ότι θα συνεχίσει το μακάβριο χόμπι του. Επίσημα, κατηγορήθηκε ότι διέπραξε 6 φόνους, αλλά ο ίδιος ισχυριζόταν ότι ήταν υπεύθυνος για 37.

Τα στοιχεία που βρέθηκαν από την αστυνομία τον συνδέουν με 50 φόνους. Δεν τον συνέλαβαν ποτέ. Η ιστορία του, εκτός από ταινία, έγινε και best seller, στο οποίο περιγραφόταν ο χαρακτήρας του διαβόητου δολοφόνου που τρομοκράτησε τους κατοίκους του Σαν Φρανσίσκο.

6. Chante Jawan Mallard – Stuck

Δέκα αιμοσταγείς δολοφόνοι που έγιναν κινηματογραφικοί ήρωες - Εικόνα5

Το 2001 η Chante Jawan Mallard ούσα υπό επήρεια ναρκωτικών ουσιών χτύπησε με το αυτοκίνητό της έναν άνδρα, τον οποίο αποφάσισε να μεταφέρει στο σπίτι της, αντί να καλέσει την αστυνομία. Ο άτυχος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή στο γκαράζ της Mallard, που ζήτησε βοήθεια από δυο φίλους της για να εξαφανίσει το πτώμα, αλλά και τα ίχνη του εγκλήματος.

Έτσι, ο φίλος της Clete Jackson, μαζί με τον ξάδερφό του την βοήθησαν να θάψει το πτώμα σε κοντινό πάρκο και έβαλαν φωτιά στο μπροστινό μέρος τους αυτοκινήτου, προκειμένου να εξαφανιστούν τα ίχνη από την ισχυρή σύγκρουση.

Ωστόσο, μερικούς μήνες αργότερα ήταν η ίδια που αποκάλυψε τον φόνο, όταν μέθυσε σε ένα πάρτι, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να τιμωρηθεί με ποινή φυλάκισης 50 ετών. Το 2007 η ιστορία της έγινε ταινία με τον τίτλο «Stuck».

5. Alfred Packer – Ravenous

Δέκα αιμοσταγείς δολοφόνοι που έγιναν κινηματογραφικοί ήρωες - Εικόνα6

Το 1873 ο Alfred Packer και άλλοι 5 άνδρες αποφάσισαν να φτάσουν στην κορυφή του βουνού του Κολοράντο, ο χειμώνας ήταν βαρύς και όσο περνούσε ο καιρός τα τρόφιμα λιγόστευαν, όπως και οι σύντροφοί του, που όπως φαίνεται έγιναν η τροφή του.

Όταν επέστρεψε στην πόλη του ο Packer ισχυρίστηκε ότι οι άλλοι πέθαναν εξαιτίας του κρύου, ωστόσο 9 χρόνια αργότερα αποκάλυψε ότι ήταν ο ίδιος που τους δολοφόνησε, προκειμένου να καταφέρει να επιβιώσει. Ο δολοφόνος τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης 40 ετών. Το 2005 κυκλοφόρησε η ταινία «Devoured» που βασίστηκε στην ιστορία του.

4.  Robert Hanson – Παγωμένα Εδάφη

Δέκα αιμοσταγείς δολοφόνοι που έγιναν κινηματογραφικοί ήρωες - Εικόνα7

Ο Robert Hanson ήταν ένα κατά συρροήν δολοφόνος που απήγαγε, βασάνιζε και σκότωνε γυναίκες από το 1971 μέχρι το 1983. Ο Hanson  φαίνεται να είχε δολοφονήσει περισσότερες από 30 γυναίκες και τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης 461 ετών, ενώ πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Τα εγκλήματά του αποκαλύφθηκαν όταν μια 17χρονη, που είχε πληρωθεί για να συνευρεθεί μαζί του, κατάφερε να το σκάσει και να τον καταγγείλει στην αστυνομία, με αποτέλεσμα οι ίδιος να παραδεχθεί τις δολοφονίες των γυναικών. Το 2013 κυκλοφόρησε η ταινία «Παγωμένα Εδάφη», που βασίστηκε στην ιστορία του κατά συρροήν δολοφόνου.

3. Henry Lee Lucas – Confessions Of A Serial Killer

Δέκα αιμοσταγείς δολοφόνοι που έγιναν κινηματογραφικοί ήρωες - Εικόνα8

Ο Henry Lee Lucas είχε μια δύσκολη παιδική ηλικία, όταν ήταν 10 ετών έχασε το μάτι του, καθώς ο αδελφός του επιτέθηκε με μαχαίρι. Ήταν γιος ιερόδουλης και είχε χάσει τον πατέρα του σε μικρή ηλικία. Το πρώτο του θύμα ήταν η 17χρονη Laura Burnsley, που τον απέρριψε, το επόμενο θύμα του ήταν η ίδια του η μητέρα.

Όταν συνελήφθη από την αστυνομία δεν αρνήθηκε καμία από τις κατηγορίες, αντίθετα περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τους φόνους, ενώ καταδικάστηκε σε φυλάκιση 40 ετών αλλά αφέθηκε ελεύθερος λίγο καιρό αργότερα. Όταν ήταν εκτός των φυλακών προσπάθησε να δολοφονήσει και άλλους ανθρώπους, με αποτέλεσμα η αστυνομία να εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του.

Η ιστορία του έγινε ταινία το 2009 με τίτλο «Confessions Of A Serial Killer» (Οι εξομολογήσεις ενός κατά συρροήν δολοφόνου).

2. Ed Gein – Psycho

Δέκα αιμοσταγείς δολοφόνοι που έγιναν κινηματογραφικοί ήρωες - Εικόνα9

Ο  Edward “Ed” Gein μεγάλωσε σε μια φάρμα στο Ουισκόνσιν, την οποία εγκατέλειπε μόνο για να πάει στο σχολείο, καθώς η μητέρα του ήταν πολύ αυστηρή. Το 1957 η Bernice Worden, πωλήτρια σε κατάστημα της περιοχής, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς, ενώ ο μοναδικό πελάτης εκείνη την ημέρα ήταν ο Ed. Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών η άτυχη κοπέλα εντοπίστηκε μέσα στο δάσος άγρια δολοφονημένη, κρεμασμένη και ντυμένη σαν ελάφι. Στο ίδιο σημείο βρέθηκε ένα καλάθι φτιαγμένο από ανθρώπινο δέρμα, ενώ μέσα σε αυτό υπήρχαν γυναικεία μέλη.

Μετά την σύλληψή του ο Gein  εκμυστηρεύτηκε στους αστυνομικούς ότι είχε λεηλατήσει περισσότερους από 40 τάφους γυναικών που έμοιαζαν με τη μητέρα του. Η ιστορία του αποτέλεσε την βάση για το σενάριο της ταινίας «Psycho».

1. Ted Bundy – Η  Σιωπή των Αμνών

Δέκα αιμοσταγείς δολοφόνοι που έγιναν κινηματογραφικοί ήρωες - Εικόνα10

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970′ ο Ted Bundy βίασε και σκότωσε πολλές γυναίκες. Το ελκυστικό πρόσωπό του ήταν αυτό που τον βοηθούσε να τις αποπλανήσει και στη συνέχεια να τις δολοφονήσει. Ο ψυχασθενής δολοφόνος δεν αρκούνταν στις δολοφονίες και τους βιασμούς των άψυχων σωμάτων, αλλά κρατούσε τα κεφάλια των θυμάτων του ως τρόπαια στο διαμέρισμά του. Το 1975 συνελήφθη και κατηγορήθηκε για απαγωγή και δολοφονία, ενώ λίγο καιρό αργότερα ήταν ο ίδιος που ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι είχε διαπράξει περισσότερους από 30 φόνους, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με εκτέλεση.

Το 1991  Σιωπή των Αμνών αποτέλεσε ένα από τα πιο πετυχημένα θρίλερ, με τον Άντονυ Χόπκινς να ενσαρκώνει τον κατά συρροήν δολοφόνο.

news247

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact