ΚΟΣΜΟΣ

Δεκαεπτά συλλήψεις στις διαδηλώσεις στο Σεντ Λούις

Δεκαεπτά άνθρωποι συνελήφθησαν χθες στο Σεντ Λούις του Μιζούρι γιατί αρνήθηκαν να διαλυθούν στο τέλος των διαδηλώσεων που οργανώθηκαν το σαββατοκύριακο κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Χιλιάδες άνθρωποι μετείχαν από την Παρασκευή σε διαδηλώσεις υπό το σύνθημα «Σαββατοκύριακο αντίστασης» στους δρόμους του Σεντ Λούις, μετά τη δολοφονία του νεαρού μαύρου Μάικλ Μπράουν που σκοτώθηκε από πυρά λευκού αστυνομικού στο Φέργκιουσον, προάστιο του Σεντ Λούις, τον περασμένο Αύγουστο. Οι διαδηλώσεις αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι σήμερα.

«Τη χθεσινή νύχτα 17 άνθρωποι συνελήφθησαν για παράνομη συγκέντρωση», διευκρίνισε η τοπική αστυνομία στο λογαριασμό της στο Twitter.

Οι διαδηλωτές τέθηκαν υπό κράτηση ενώ προσπαθούσαν να οργανώσουν καθιστική διαμαρτυρία στο χώρο στάθμευσης ενός σούπερ μάρκετ.

Ο διοικητής της αστυνομίας Σαμ Ντότσον δήλωσε ότι οι συλληφθέντες είχαν πετάξει πέτρες εναντίον της αστυνομίας” καταδικάζοντάς τους για “παράνομη συμπεριφορά”.

Οι διαδηλωτές, από την πλευρά τους, αρνήθηκαν ότι πέταξαν πέτρες και κατηγόρησαν τους αστυνομικούς ότι συμπεριφέρονταν σαν «χούλιγκανς». Τόνισαν επίσης ότι οι δυνάμεις της τάξης χρησιμοποίησαν σπρέι πιπεριού εναντίον των ανθρώπων που μαγνητοσκοπούσαν την καθιστική διαμαρτυρία.

Ο θάνατος του Μάικλ Μπράουν στις 9 Αυγούστου από τα πυρά του αστυνομικού Ντάρεν Ουίλσον πυροδότησε δύο εβδομάδες βίαιων επεισοδίων στο Φέργκιουσον. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Ουίλσον άνοιξε πυρ αφού είχε δεχθεί επίθεση και αφού ο 18χρονος Μπράουν είχε επιχειρήσει να του κλέψει το υπηρεσιακό του όπλο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο Μπράουν ήταν άοπλος και δέχθηκε τα πυρά ενώ είχε τα χέρια του ψηλά στον αέρα.

Την περασμένη Τετάρτη η ένταση αυξήθηκε εκ νέου μετά τον θάνατο, επίσης από τα πυρά λευκού αστυνομικού, ενός ακόμη μαύρου, κοντά στο σημείο όπου είχε σκοτωθεί ο Μπράουν.

Ο θάνατος του Μπράουν έχει προκαλέσει εθνική συζήτηση για τον ρατσισμό στις ΗΠΑ και στάθηκε αφορμή η αμερικανική δικαιοσύνη να ξεκινήσει εσωτερική έρευνα για την αστυνομία στο Φέργκιουσον.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact