ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν έπιασαν οι «απειλές» του Ζαγοράκη – Τον διέγραψε ο Κ. Μητσοτάκης

Με απόφαση του Πρωθυπουργού διεγράφη ο ευρωβουλευτής Θοδωρής Ζαγοράκης από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπως ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Είχε προηγηθεί η προειδοποίηση του Θοδωρή Ζαγοράκη ότι αν δεν δικαιωθεί η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας με την Ξάνθη, θα αποχωρήσει (ανεξαρτητοποιηθεί) από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται, ήταν το μήνυμα (προς πάσα κατεύθυνση) που συνόδευσε την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή την οπαδική συμπεριφορά του «γαλάζιου« ευρωβουλευτή.

«Την ώρα που η χώρα κάνει το άλμα προς τα εμπρός ξεπερνώντας διχαστικά διλήμματα του παρελθόντος, δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται με αφορμή το ποδόσφαιρο.

Ιδίως σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τα εθνικά μας θέματα. »Η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Δεν θα επιτρέψει, όμως, ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που τόσο δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης.

»Ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται με φόντο διαχρονικές παθογένειες που προσβάλλουν κάθε έλληνα πολίτη», δήλωσε σε αυστηρό τόνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για την αποπομπή του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης από το πρωτάθλημα της Super League.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντιδράσεις όπως αυτή του κ. Ζαγοράκη, υπήρξαν και από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα (δείτε κάτω το σχετικό tweet), όσο και από τον δήμαρχο Κατερίνης και πρώην βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Κουκοδήμο, που σε δήλωσή του αποκάλεσε τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη «πληγή» για τον ελληνικό αθλητισμό και τη Νέα Δημοκρατία.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact