ΚΟΣΜΟΣ

Δεν έχει προσβληθεί από τον κοροναϊό ο άνδρας που ήταν σε καραντίνα στην Αυστραλία

Ενισχύονται τα μέτρα πρόληψης στη Σιγκαπούρη

Οι εργαστηριακές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ένας άνδρας στην Αυστραλία, ο οποίος βρισκόταν σε καραντίνα στο σπίτι του στο Μπρισμπέιν, έδειξαν πως δεν είναι φορέας του νέου κινέζικου κοροναϊού.

Ο άνδρας αυτός εξεταζόταν ως ύποπτο κρούσμα του νέου κοροναϊού καθώς αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα και είχε επιστρέψει πρόσφατα από τη Βουχάν, την κινέζικη πόλη – επίκεντρο της επιδημίας.

Εκπρόσωπος των αρχών της πολιτείας Κουίνσλαντ, στην Αυστραλία, επεσήμανε ότι οι εργαστηριακές εξετάσεις έδειξαν ότι δεν είναι φορέας του νέου κοροναϊού.

Την ίδια ώρα, οι αρχές της Σιγκαπούρης ανακοίνωσαν ότι έχουν ξεκινήσει έλεγχοι σε όλους τους επιβάτες που φτάνουν από την Κίνα καθώς η πόλη ενίσχυσε τα μέτρα για την αντιμετώπιση της επιδημίας του νέου κοροναΐου.

Η Σιγκαπούρη ξεκίνησε αυτό τον μήνα να ελέγχει τους επιβάτες που φτάνουν από την κινεζική πόλη Βουχάν, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Όμως πλέον ο ιός, που μεταδίδεται μέσω της ανθρώπινης επαφής, έχει επεκταθεί σε άλλες κινεζικές πόλεις, τις ΗΠΑ, την Ταϊλάνδη, τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και την Ταϊβάν. Μέχρι στιγμής εννέα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την ασθένεια αυτή στην Κίνα, με τους αξιωματούχους να κάνουν λόγο για 440 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

«Μετά την επιβεβαίωση από τις κινεζικές αρχές ότι ο ιός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, το υπουργείο Υγείας της Σιγκαπούρης θα θέσει σε εφαρμογή επιπλέον προληπτικά μέτρα προκειμένου να περιορίσει τον κίνδυνο εισαγωγής του ιού τη Σιγκαπούρη»όπως  ανακοίνωσε το υπουργείο αργά χθες Τρίτη.

Τα νέα μέτρα υιοθετούνται την ώρα που εκατομμύρια Κινέζοι αναμένεται να ταξιδέψουν τις επόμενες ημέρες με την ευκαιρία του κινεζικού έτους.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact