ΚΟΣΜΟΣ

Διαδικτυακή γιούχα για το βραβείο «Φιλάνθρωπος της Χρονιάς» στον Τόνι Μπλερ


Αποδοκιμασίες και από Εργατικούς και Συντηρητικούς βουλευτές

Το αμερικανικό αντρικό περιοδικό GQ (πρώην Gentlemen’s Quarterly), βράβευσε σε τελετή στο Λονδίνο, τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας Τόνι Μπλερ, με το βραβείο του «πιο φιλάνθρωπου» ανθρώπου της χρονιάς.

Η τελετή έγινε την Τρίτη στην Royal Opera House στο Covent Garden και σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, χαρακτηρίζεται «υποτονική» ως προς την προσέλευση των επισήμων προσώπων που είχαν κληθεί να παραστούν.

Η βράβευση του 61χρονου Τόνι Μπλερ έγινε, επειδή ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας έχει δημιουργήσει τρία φιλανθρωπικά ιδρύματα στην Αφρική, αλλά βουλευτές από την πλευρά των Συντηρητικών, αλλά και από το Εργατικό κόμμα, από το οποίο προέρχεται ο Μπλερ, επικρίνουν την βράβευσή του και θυμίζουν ότι επί πρωθυπουργίας του, το 2003 έγινε η αμερικανο-βρετανική στρατιωτική επέμβαση στο Ιράκ, αλλά και ότι ο ίδιος καθώς και η σύζυγός του, έχουν μια τεράστια περιουσία.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής των Εργατικών John Mann, δήλωσε ότι η βράβευση του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας στέλνει «λάθος μήνυμα» και τόνισε ότι το βραβείο αυτό θα έπρεπε να το έχει λάβει ένας αφανής ήρωας, που έχει εργαστεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ο βουλευτής των Συντηρητικών, Charlie Elphicke, υποστήριξε ότι δεν θα έπρεπε να πάρει ο Μπλερ ένα τέτοιο βραβείο, όταν ως σύμβουλος του ηγέτη του Καζακστάν, τον βοηθούσε να βελτιώσει την εικόνα του, μετά από μια βίαιη σφαγή 14 διαδηλωτών από την αστυνομία της χώρας.

Αλλά και οι αντιδράσεις στο διαδίκτυο εναντίον του Μπλερ ήταν πολλές και χρήστες στο Τwitter, υποστήριξαν ότι τα βραβεία αυτά έχουν καταντήσει «ειρωνεία».

Ο Τόνι Μπλερ υπολογίζεται ότι κερδίζει 250.000 λίρες ετησίως από ομιλίες που πραγματοποιεί, ενώ η συνολική περιουσία που έχει ο ίδιος μαζί με την σύζυγό του Τσέρι, υπολογίζεται, σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο στα 30 εκατ. λίρες.
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact