ΚΟΣΜΟΣ

Δίκη Χάρβεϊ Γουάινστιν: Σήμερα παρουσιάζονται οι κατηγορίες για βιασμό

Πού αναμένεται να στηριχθεί η υπεράσπισή του, πουα θέση θα αναπτύξουν οι εισαγγελικές αρχές

Η υπόθεση βιασμού με κατηγορούμενο τον κάποτε ισχυρό άνδρα του Χόλιγουντ, τον παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινστιν, αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα στη δίκη σε βάρος του. Εάν καταδικαστεί, ο 67χρονος είναι πιθανό να βρεθεί αντιμέτωπος με πηγή ισοβίων.

Όπως περιγράφει το Reuters, οι εισαγγελικές αρχές αναμένεται να κάνουν τις εναρκτήριες τοποθετήσεις τους ενώπιον σώματος ενόρκων που αποτελείται από επτά άνδρες και πέντε γυναίκες, σε δικαστήριο του Μανχάταν.

Ο παραγωγός έχει δηλώσει αθώος στις κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης σε βάρος δύο γυναικών.

Η δίκη του άρχισε στις 6 Ιανουαρίου και μπορεί να διαρκέσει ακόμα έξι εβδομάδες.

Από το 2017, περισσότερες από 80 γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον Γουάινστιν για απρεπή σεξουαλική συμπεριφορά, τροφοδοτώντας το κίνημα #MeToo.

Ο Γουάινστιν έχει αρνηθεί τις κατηγορίες υποστηρίζοντας πως οι όποιες σεξουαλικές επαφές ήταν συναινετικές.

Ο δικαστής James Burke είπε την περασμένη εβδομάδα απευθυνόμενος σε πιθανούς ενόρκους πως πρέπει να αποφασίσουν για την υπόθεση με βάση τα στοιχεία και όχι να μετατρέψουν τη δίκη σε «δημοψήφισμα του κινήματος #MeToo».

Οι εισαγγελείς αναμένεται να παρουσιάσουν τον 67χρονο ως δράστη που έκανε κατάχρηση της εξουσίας του, ενώ η υπεράσπισή του θα αναδείξει το πώς η συμπεριφορά των ατόμων που τον κατηγορούν φαίνεται να είναι αντίθετη με το πώς θα αντιδρούσαν τα θύματα σε περίπτωση σεξουαλικής επίθεσης.

Μία από τις δύο βασικές κατηγόρους στην υπόθεση Γουάινστιν είναι η πρώην βοηθός του Mimi Haleyi, που έχει δημόσια πει πως ο 67χρονος την υποχρέωσε σε στοματικό σεξ στο σπίτι του στο Μανχάταν το 2006. Η άλλη, η ταυτότητα της οποίας δεν έχει γνωστοποιηθεί, βιάστηκε από τον Γουάινστιν το 2013, σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν, ο οποίος οδήγησε την υπόθεση στη δικαιοσύνη.

Οι κατήγοροι υποστηρίζουν επίσης πως ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας του Χόλιγουντ είχε βιάσει ακόμα μία γυναίκα, την ηθοποιό Annabella Sciorra, τη δεκαετία του 1990. Παρότι η υπόθεση είναι πολύ παλιά για να δικαστεί ως ξεχωριστό αδίκημα, θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο για να ενισχυθεί το επιχείρημα του μοτίβου συμπεριφοράς του Γουάινστιν.

Οι εισαγγελείς αναμένεται να κλητεύσουν και ακόμα τρεις γυναίκες, που δεν αναφέρονται στις κατηγορίες, για να εδραιώσουν τη θέση τους.

Η δικηγόρος του παραγωγού Donna Rotunno είχε πει στο Reuters στις αρχές του μήνα πως θα δείξει στο δικαστήριο email που δείχνουν πως οι γυναίκες που τον κατηγορούν διατήρησαν φιλική σχέση μαζί του.

Ειδικοί υποστηρίζουν πως η υπεράσπιση του Γουάινστιν μπορεί να επιχειρήσει να δείξει πως οι γυναίκες είχαν συναινετικές σεξουαλικές επαφές με τον παραγωγό με στόχο να βρουν μια θέση στη βιομηχανία του θεάματος.

Για να καταδικαστεί χρειάζεται ομόφωνη απόφαση των ενόρκων. Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος στο Μανχάταν, πάντως, ο 67χρονος αντιμετωπίζει κατηγορίες και στην Καλιφόρνια.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact