ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δίμηνη παράταση ανεργίας: Ποιοι θα λάβουν έως 800 ευρώ και πότε

Δύο μηνιαία επιδόματα ανεργίας επιπλέον θα λάβουν όσοι άνεργοι έχασαν το δικαίωμα επιδότησης τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση στη Βουλή, την επόμενη εβδομάδα θα εκδοθεί υπουργική απόφαση που θα αφορά την παράταση των επιδομάτων για να καλυφθούν οι μήνες Ιουλίου και Αυγούστου.

Μάλιστα, ανέφερε πως τα χρήματα θα πιστωθούν απευθείας στους λογαριασμούς που έχουν δώσει ηλεκτρονικά οι άνεργοι, χωρίς να χρειαστεί προσωπική τους παρουσία στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.

Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός τριών εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ. Η παράταση αφορά τα επιδόματα ανεργίας και μακροχρόνιας ανεργίας, καθώς και το βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολουμένων.

Η δίμηνη παράταση αντιστοιχεί στα εξής ποσά: 1) Δικαιούχοι τακτικής επιδότησης ανεργίας – έως 798,5 ευρώ (έως 399,25 ευρώ, μηνιαίως), προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος, 2) Δικαιούχοι βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολούμενων – έως 720 ευρώ (έως 360 ευρώ, μηνιαίως), 3) Δικαιούχοι επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας – έως 400 ευρώ (έως 200 ευρώ, μηνιαίως). Σημειώνεται πως δικαιούχοι είναι μόνο, όσοι παραμένουν άνεργοι κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση. Επιδοτούμενοι άνεργοι που ξεκίνησαν να εργάζονται στο διάστημα, μετά τη λήξη της επιδότησής τους, θα λάβουν αναλογικά μειωμένο ποσό της παράτασης, αντίστοιχο με το χρονικό διάστημα παραμονής στο μητρώο ανέργων, κατόπιν έκδοσης των σχετικών διοικητικών πράξεων.

Αποζημίωση ειδικού σκοπού

Στο μεταξύ, νέα μεγάλη πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ έρχεται αύριο Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου για 5.496 εργαζόμενους που βρέθηκαν σε αναστολή σύμβασης τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, ή εντάχθηκαν στον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας, εγκρίθηκε η πληρωμή ύψους 1.722.154,81 ευρώ για 5.496 εργαζόμενους από αναστολές συμβάσεων εργασίας Ιουνίου και Ιουλίου καθώς και για εργαζόμενους που έχουν ενταχθεί στο μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

Ειδικότερα η πληρωμή αφορά
α) Σε αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων κατά τον μήνα Ιούνιο, προκειμένου για την πληρωμή αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 239.964 στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 1.117.

β) Σε αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων κατά τον μήνα Ιούλιο, προκειμένου για την πληρωμή αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 1.168.200 στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 2.842.

γ) σε εργαζομένους ενταγμένους στον Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για το χρονικό διάστημα 1/6/2020 – 30/6/2020, προκειμένου για την πληρωμή της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας 62.120,26 στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 559.

δ) σε εργαζομένους ενταγμένους στον Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για το χρονικό διάστημα 1/7/2020 – 31/7/2020, προκειμένου για την πληρωμή της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας, ύψους 251.870,55 ευρώ στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 978.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact