ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπη Pulse: Στη μισή μονάδα η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

Οριακό προβάδισμα, της τάξης του 0,5%, εμφανίζεται να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Puls για λογαριασμό του bankingnews.gr.

Σύμφωνα με την μέτρηση της Pulse, στην πρόθεση ψήφου , ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να συγκεντρώνει ποσοστό 25,5%, με τη Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί με ποσοστό 25%.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 6%, ενώ ακολουθεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με 5,5%. Ποτάμι και ΚΚΕ συγκεντρώνουν από 5%, ενώ ακολουθούν Λαϊκή Ενότητα και Ένωση Κεντρώων με 4%. Εκτός Βουλής φαίνεται ότι μένουν οι ΑΝΕΛ, με ποσοστό 2,5%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος κυμαίνεται στο 10%.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει ποσοστό 27%, ενώ η ΝΔ ακολουθεί με 26,5%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 6,5% και ακολουθεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με 6%. Ποτάμι και ΚΚΕ συγκεντρώνουν από 5%, ενώ ακολουθούν Λαϊκή Ενότητα και Ένωση Κεντρώων με 4%. Οι ΑΝΕΛ εμφανίζονται να συγκεντρώνουν ποσοστό 2,5%.

Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 48%, έναντι 38% της Ν.Δ., ενώ το 35% των ερωτηθέντων απαντά ότι επιθυμεί μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας και με τα δύο πρώτα κόμματα.

Το 27% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η συμφωνία μπορεί να εφαρμοστεί καλύτερα από μία κυβέρνηση με πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 25% δηλώνει ότι καλύτερο για τη χώρα θα ήταν να προέκυπτε μία κυβέρνηση με πρώτο κόμμα τη Ν.Δ.

Το 80% των πολιτών πιστεύει ότι η αντιμετώπιση του χρέους δεν είναι εφικτή ενώ το 66% των πολιτών πιστεύει ότι η οικονομική του κατάσταση το 2016 θα είναι χειρότερη.

Μάλιστα το 61% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 67% των ψηφοφόρων της ΝΔ θεωρούν ότι το 2016 η οικονομική τους κατάσταση θα είναι χειρότερη.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact