Η δολοφονία της νεαρής οδοντιάτρου στη Σπάρτη που είχε σοκάρει το πανελλήνιο

Η δολοφονία της νεαρής οδοντιάτρου στη Σπάρτη που είχε σοκάρει το πανελλήνιο

Ήταν λίγο πριν τις 11 το πρωί, της 3ης Ιουλίου 1962, όταν ο 26χρονος οπλίτης των ΤΕΑ, Κ. Β. έφυγε από το σπίτι του στη Σπάρτη με προορισμό το οδοντιατρείο της Π.Ζ., όπου είχε ένα ακόμη ραντεβού για θεραπεία των δοντιών του. Στον ώμο του είχε κρεμασμένο το υπηρεσιακό του όπλο και στα χέρια του κρατούσε μια δέσμη φυσιγγίων.

Ο νεαρός άφησε στην είσοδο του ιατρείου το όπλο και τα φυσίγγια, μπήκε στα γραφείο και, αφού χαιρέτησε την 27χρονη οδοντίατρο και τις δυο φίλες της που ήταν μαζί της, κάθισε στην καρέκλα του οδοντιατρείου. Λίγη ώρα αργότερα κι ενώ η νεαρή γυναίκα είχε ολοκληρώσει τη θεραπεία των δοντιών του, εκείνος σηκώθηκε πήγε στην είσοδο πήρε στα χέρια του το όπλο, το γέμισε και επέστρεψε στο ιατρείο.

Στη θέα του οπλισμένου άνδρα, η 27χρονη οδοντίατρος παραξενεύτηκε και ανυποψίαστη τον ρώτησε: «Πού πας με το όπλο, τι θέλεις;» για να τον ακούσει να της απαντά, απότομα: «Θέλω να σε σκοτώσω».

Όπως περιέγραψαν λίγο αργότερα οι φίλες της οδοντιάτρου, η γυναίκα σοκαρισμένη δεν πρόλαβε να αντιδράσει καθώς, λίγα μόλις δευτερόλεπτα μετά τον διάλογο της με τον 26χρονο, εκείνος σήκωσε το όπλο του και την πυροβόλησε. Η Π.Ζ. έπεσε αιμόφυρτη στο πάτωμα και εκείνος αμέσως μετά έστρεψε την κάνη του όπλου στον κρόταφο του και πάτησε για δεύτερη φορά την σκανδάλη. Οι δυο νεαρές φίλες της οδοντιάτρου, αυτόπτες μάρτυρες της τραγωδίας, έντρομες άνοιξαν την πόρτα του ιατρείου και άρχισαν να τρέχουν ουρλιάζοντας για βοήθεια. Πίσω τους άφησαν τη νεαρή οδοντίατρο και τον 26χρονο μέσα σε λίμνη αίματος.

Όταν το ασθενοφόρο έφτασε στο ιατρείο για την γυναίκα ήταν ήδη αργά, καθώς το χτύπημα που δέχτηκε αποδείχθηκε μοιραίο. Ο 26χρονος, όμως, ήταν ζωντανός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση με παραμορφωμένο το πρόσωπο και την κάτω σιαγόνα.

Από την πρώτη στιγμή οι αρχές εστίασαν τις έρευνες τους στο ενδεχόμενο θύμα και θύτης να είχαν ερωτική σχέση. Ωστόσο, δεν άργησαν να διαπιστώσουν πως αυτό δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα. Όπως διαπιστώθηκε, ο νεαρός ήταν ερωτευμένος με την οδοντίατρο. Της είχε εκμυστηρευτεί τον έρωτα του, αλλά εκείνη δεν ανταποκρίθηκε. Τον απέρριψε λέγοντας του, με ευγενικό τρόπο, πως δεν ενδιαφερόταν για εκείνον.

Το πάθος του, όμως, ήταν τέτοιο που πίστευε πως δεν μπορούσε να συνεχίσει τη ζωή του χωρίς εκείνη. Έτσι, αποφάσισε να τη σκοτώσει και στη συνέχεια να αυτοκτονήσει. Για μέρες κατέστρωνε το σχέδιο του και για το λόγο αυτό πήγαινε στο ιατρείο της, ως πελάτης, περιμένοντας να του δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία για να γράψει ο ίδιος τον επίλογο στην ιστορία του ανεκπλήρωτου έρωτα που τον βασάνιζε.

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Σημαντικά θέματα

Πρόσφατα άρθρα