ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δραματικό ματς στο ΟΑΚΑ! Οι “πράσινοι” νίκησαν ξανά τον Ολυμπιακό

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με Καλάθη, Φελντίν, Πάβλοβιτς, Γκιστ και Κούζμιτς και ο Ολυμπιακός με Μάντζαρη, Σπανούλη, Παπαπέτρου, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ. Το εντυπωσιακό ήταν το 2/2 τρίποντα του Παπαπέτρου, ο οποίος στο ΣΕΦ είχε 0/5, ενώ ο Μάντζαρης πάλι με τρίποντο έκανε το 6-9 στο 2` με τρεις ασίστ Σπανούλη! Ο Ολυμπιακός είχε σκοράρει 16 πόντους με 4/4 τρίποντα και 4 ασίστ Σπανούλη. Ο Τζόρτζεβιτς μετά το τάιμ-άουτ στο 5` έβαλε και Διαμαντίδη, έχοντας δύο χειριστές. Ο Ολυμπιακός με ένα 5-0 έφτασε στο 13-23, εκμεταλλευόμενος το μομέντουμ, με τους ερυθρόλευκους να έχουν χάσει ένα μόλις σουτ, φτάνοντας στο 15-27 στο 7`, βγάζοντας τρομερή αυτοπεποίθηση!

To μόνο άσχημο για τους φιλοξενούμενους ήταν το 2ο φάουλ του απίστευτου Μάντζαρη, τα άλλα όλα όμως πήγαιναν θαυμάσια με το 10λεπτο να λήγει 18-32!

Οι πράσινοι μπήκαν με Διαμαντίδη, Φώτση και 6-0 για να απαντήσει ο Αγραβάνης!Το γεγονός πάντως οτι ο Παναθηναϊκός είχε 7 λάθη, τα έλεγε όλα, με τον Διαμαντίδη να έχει μόνο καθαρό μυαλό, όμως δεν έβρισκε εύκολους πόντους, ενώ και ο Ολυμπιακός είχε σκοράρει στα πρώτα 5` με ένα τρίποντο Αγραβάνη και βολές του Πρίντεζη. Οι καλές άμυνες του Κούζμιτς έδωσαν ρυθμό στην επίθεση, με τον Παναθηναϊκό να μειώνει 38-30 στο 16`. Σε εκείνο το σημείο, με τις μάχες να μαίνονται στο παρκέ, ανέλαβε δράση ο Γκιστ μειώνοντας πάλι στους 10 (31-41), ενώ από την άλλη ο Σπανούλης είχε ήδη 9 ασίστ. Με γκολ-φάουλ του Κούζμιτς η διαφορά έπεσε στους 4, ενώ στη συνέχεια το σερί έφτασε στο 9-0 για το 39-41! Φοβερό μπάσκετ, με το 10λεπτο να λήγει 41-43. Ο Ολυμπιακός όταν άρχισε να κάνει περισσότερες ντρίμπλες και λιγότερες πάσες, έπεσε θύμα της πίεσης του αντιπάλου, με τον Κούζμιτς (5 πόντοι, 2 ριμπάουντ, 2 ασιστ)από την άλλη να είναι καταλύτης για τον Παναθηναϊκό στο επι μέρους 10-2.

Νευρικά ξεκίνησε το τρίτο δεκάλεπτο, με τον Παπαπέτρου στο μεταξύ να φτάνει τα τρία φάουλ, όπως και ο πολύτιμος Κούζμιτς στο 23`. Ο Γκιστ με καλάθι στο 24` ισοφάρισε για πρώτη φορά στο ματς (μετά το 6-6) για το 47-47, ενώ με το τρίποντο του Γιάνκοβιτς οι πράσινοι πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά 50-49! Το σκορ εναλασσόταν μεταξύ των δυο ομάδων, με τον Λοτζέσκι να έχει αναλάβει το σκοράρισμα. Με τα βήματα του Γιάνκοβιτς στο 28` ο ΠΑΟ έφτασε τα 13 λάθη, αλλά οι πράσινοι έπαιρναν τα επιθετικά ριμπάουντ. Το κακό δεκάλεπτο έληξε 56-55, όπου οι “πράσινοι” άλλαξαν την άμυνα τους και ουσιαστικά βραχυκύκλωσαν τους φιλοξενούμενους, ενώ ο Σπανούλης ήταν εκτός ματς, αλλά ο Ολυμπιακός δεν βρήκε δημιουργία ούτε από τους άλλους παίκτες.

Τα δυο σερί λάθη του Σπανούλη έφεραν το 58-55 στο 31`, ενώ οι διαιτητές έδειξαν βελάκι Παναθηναϊκό σε μια διεκδίκηση Διαμαντίδη με Γιάνγκ… Οι κακές επιλογές στην επίθεση διαδέχονταν η μία την άλλη, με το σκορ να ξεκολλάει με κάρφωμα του Γιανγκ για το 58-57 στο 33`. Τα λάθη πλέον πήγαιναν… σύννεφο εκατέρωθεν, με την κούραση να είναι εμφανής και στις δύο ομάδες. Ο Κούζμιτς με γκολ φάουλ έκανε το 61-57, ενώ ο Φώτσης με μεγάλο τρίποντο διαμόρφωσε το 64-57. Ο Ολυμπιακός είχε 32 πόντους στο 10. Και έχει σκοράρει 25 τα υπόλοιπα 25 λεπτά! Ο Μιλουτίνοφ έχασε βολές, ο Σπανούλης έχασε λέιαπ (1/9 εντός παιδιάς!) και ο Φελντίν με τρίποντο-μαχαιριά στην εκπνοή της επίθεσης σημείωσε το 67-57 στο 37`! Με ένα 7-0 ο Ολυμπιακός μείωσε 67-64 με σερί πόντους του Παπαπέτρου, αφού ο Παναθηναϊκός έχασε τα… αυγά και τα πασχάλια στην επίθεση, νομίζοντας πως το ματς έχει τελειώσει! Στα 1.35“ ο Ραντούλιτσα έκανε το 69-64 και ο Μάντζαρης αστόχησε στην επίθεση σε τρίποντο. Ο Πάβλοβιτς με προσωπικό καλάθι έκανε το 71-64 στα 46“ πριν το τέλος. Ο Σπανούλης με τρίποντο έκανε το 71-67 και στη συνέχεια ο Κούζμιτς έκανε φάουλ στον Παπαπέτρου που με 2/2 έκανε το 71-69 στα 20“. Μετά ξεκίνησε η ρουλέτα των βολών… Ο Φελντίν με 2/2 έκανε το 73-69 , αλλά στη συνέχεια ο Σπανούλης έκανε λάθος και το ματς έληξε 73-69!

Τα δεκάλεπτα: 18-32, 41-43, 56-55, 73-69

sportdog

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact