ΥΓΕΙΑ

Έχετε Συχνοουρία; 6 Πράγματα Που Πρέπει Να Γνωρίζετε

Ένα άτομο με υπερδραστήρια ουροδόχο κύστη γνωρίζει το συναίσθημα πανικού όταν ξαφνικά χρειάζεται να ουρήσει. Μερικές φορές αυτή η παρόρμηση είναι τόσο μεγάλη που ένα άτομο έχει ακούσια απώλεια ούρων. Άλλες φορές, μια υπερδραστήρια ουροδόχος κύστη διαταράσσει τον ύπνο ενός ατόμου ή την καθημερινή ζωή.

Η κλινική Mayo αναγνωρίζει το ψυχολογικό στρες που μπορεί να επιφέρει η συχνοουρία. Μπορεί να αισθάνεστε ντροπιασμένοι και να επιλέγετε να απομονώνεστε.

Είμαστε εδώ για να σας πούμε ότι δεν χρειάζεται να αγχώνεστε. Και εκτός αυτού, υπάρχουν ορισμένες φυσικές θεραπείες που μπορούν να κάνουν την υπερκινητική ουροδόχο κύστη σας τίποτα περισσότερο από μια μικρή ενόχληση.

1. Σιτάρι ολικής αλέσεως. Βελτιώστε τη λειτουργία του εντέρου σας, καταναλώνοντας τακτικά τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, όπως το σιτάρι ολικής αλέσεως. Το Healthline προτείνει επίσης φρέσκα φρούτα, δημητριακά βρώμης και φασόλια, ως τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες.

2. Σπόροι κολοκύθας. Το Life Extension εξηγεί ότι οι ιθαγενείς της Αμερικής χρησιμοποιούν εδώ και πολλά χρόνια σπόρους κολοκύθας για τη θεραπεία προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένης της υπερδραστήριας ουροδόχου κύστης. Λειτουργεί επειδή οι σπόροι κολοκύθας αυξάνουν την παραγωγή τεστοστερόνης και έτσι ενισχύουν τους πυελικούς μύες.

3. Μπανάνες. Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο, όπως οι μπανάνες, το καλαμπόκι και οι πατάτες, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των μυϊκών σπασμών, σύμφωνα με το Health.com. Το μαγνήσιο είναι επίσης σημαντικό για την ενθάρρυνση της ουροδόχου κύστης να αδειάζει πλήρως και έτσι να αποτρέπεται η συχνή ούρηση.

4. Γάλα. Η βιταμίνη D, η οποία βρίσκεται στο γάλα, τα ψάρια και τα αυγά, μειώνει τον κίνδυνο ακράτειας (διαρροής). Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στις γυναίκες, αναφέρει το Health.com.

5. Καρύδια. Το Healthline αναφέρει πως η Η L-αργινίνη είναι ένα αμινοξύ που παράγει οξείδιο του αζώτου και είναι σημαντικό στη διατήρηση ενός υγιούς κατώτερου ουροποιητικού συστήματος. Εκτός από τα καρύδια, η L-αργινίνη βρίσκεται στην καρύδα, τη σόγια και τα ρεβίθια.

6. Βελονισμός. Υπάρχουν σημεία πίεσης στο σώμα σας που όταν πιέζονται, διεγείρουν ή καταστέλλουν διαφορετικά συστήματα του οργανισμού. Σύμφωνα με το Livestrong, το σημείο πίσω από το εσωτερικό κόκαλο του αστραγάλου μπορεί να πιεστεί για να αντιμετωπιστεί η συχνή ούρηση. Αυτό το σημείο πίεσης είναι επίσης χρήσιμο για την ανακούφιση της δυσκοιλιότητας.

Συχνοουρία: Άλλα βασικά που πρέπει να γνωρίζετε

Μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα μιας υποκείμενης ιατρικής πάθησης

Μπορεί να προκύψει από την κατανάλωση πάρα πολλών υγρών

Ο μέσος άνθρωπος αποβάλλει περίπου 5 έως 8 ποτήρια (1 έως 1,8 λίτρα) ούρων την ημέρα

Η συχνοουρία δεν είναι το ίδιο με την ακράτεια ούρων

Οι πιο συχνές αιτίες για την συχνοουρία αφορούν συμπτώματα του διαβήτη και επιπτώσεις από τυχόν εγκυμοσύνη, ή από προβλήματα με τον προστάτη

Οι εξετάσεις μπορεί να περιλαμβάνουν ανάλυση ούρων, απεικονιστικές εξετάσεις (ακτινογραφίες), νευρολογικές εξετάσεις, ή και ουροδυναμικές εξετάσεις

Εάν η αιτία είναι μια υπερδραστήρια κύστη, υπάρχουν διάφορα φάρμακα, τα οποία, σε συνδυασμό με αλλαγές στον τρόπο ζωής, μπορεί να αυξήσουν τις πιθανότητες επιτυχούς θεραπείας

Μια μελέτη έχει δείξει ότι οι άνθρωποι που ουρούν τουλάχιστον δύο φορές το βράδυ μειώνουν τον κίνδυνο για καρκίνο της ουροδόχου κύστης κατά 40-60%!

Επιμέλεια Κειμένου & Μετάφραση: Truelife.gr

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact