ΕΛΛΑΔΑ

Έδωσε την πρώτη διαταγή ο νέος Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος

Καθήκοντα νέου Α/ΓΕΕΘΑ ανέλαβε ο αντιστράτηγος, Κωνσταντίνος Φλώρος – Η Ελλάδα πρέπει να «προτάξει την αποτρεπτική της ισχύ»

Ξεκάθαρο ήταν το μήνυμα του Κωνσταντίνου Φλώρου, του νέου Α/ΓΕΕΘΑ, και αφορά την πλήρη πολεμική ετοιμότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων έναντι της τουρκικής επεκτατικότητας από τον Έβρο, το ανατολικό Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ μέχρι τη Λιβύη.

Την πρώτη του διαταγή προς τις Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσε ο νέος επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, καθώς ανέλαβε επισήμως τα καθήκοντά του.

Αυτό πάντως που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση σε όσους παρακολούθησαν την τελετή είναι τα παράσημα που έχει πάρει ο νέος αρχηγός, που φθάνουν μέχρι κάτω στη ζώνη του.

Καθόλου τυχαίο, αφού όπως είναι γνωστό οτι ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος είναι πρώην καταδρομέας, αφού έχει θητεύσει ως υποβρύχιος καταστροφέας στη Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Οπως αναφέρει και το βιογραφικό του κατέχει όλα τα προβλεπόμενα από τον βαθμό του μετάλλια των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων…

«Η προπαρασκευή για πόλεμο είναι η μέθοδος για την παντοτινή ειρήνη» δήλωσε ο νέος αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, κατά την επίσημη τελετή ανάληψης των νέων του καθηκόντων.

Υπογράμμισε δε, ότι η Ελλάδα πρέπει να «προτάξει την αποτρεπτική της ισχύ» απέναντι στις τουρκικές κινήσεις.

Η ειδική τελετή πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης, στη Σχολή Ικάρων

Έντονα συγκινησιακό ήταν το κλίμα για τον απερχόμενο αρχηγό ΓΕΕΘΑ, πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, ο οποίος ευχαρίστησε όλο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στον διάδοχό του.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τις κρίσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων επήλθαν οι παρακάτω αλλαγές:

  • Νέος αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) είναι ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, έως σήμερα Διοικητής 1ης Στρατιάς.
  • Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) ορίζεται ο Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, έως σήμερα Διοικητής Δ’ Σώματος Στρατού.
  • Στην ηγεσία του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) τοποθετείται ο Αντινάυαρχος Στυλιανός Πετράκης, έως σήμερα Αρχηγός Στόλου.
  • Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) παραμένει ο Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμη

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

Ποιος είναι ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact