ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εισπρακτικά μέτρα προς άμεση εφαρμογή

Η αυτόματη απόδοση του ΦΠΑ μέσω ηλεκτρονικών πληρωμών, η παρακολούθηση των ψηφιακών εμπορικών συναλλαγών και η αύξηση του φόρου πολυτελείας είναι μεταξύ των μέτρων που συζητά το οικονομικό επιτελείο με τους εκπροσώπους των δανειστών με στόχο την άμεση εφαρμογή τους.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει την καθιέρωση αυτόματου ηλεκτρονικού συστήματος για τον διαχωρισμό των πληρωμών στις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων άνω των 500 ευρώ και μεταξύ επιχειρήσεων και πωλητών λιανικής άνω των 1500 ευρώ.

Για την παρακολούθηση των ψηφιακών συναλλαγών δίνεται στις φοροελεγκτικές υπηρεσίες η δυνατότητα να δημιουργούν ψεύτικα προφίλ στο διαδίκτυο ώστε να έχουν συναλλαγές με ψηφιακές επιχειρήσεις ύποπτες για φοροδιαφυγή.

Αναφορικά με τον φόρο πολυτελείας, οι συντελεστές θα αυξηθούν στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Προβλέπεται επίσης περαίωση φορολογικών υποθέσεων που εκκρεμούν στα δικαστήρια, οι οποίες φτάνουν τις 64.000, με στόχο να εισπραχθούν επιπλέον έσοδα έως και 200 εκατ. ευρώ.

Για τη φοροδιαφυγή στον ΓΠΑ επιδίωξη είναι να χρησιμοποιηθεί ειδικό λογισμικό που επιτρέπει την ηλεκτρονική παρακολούθηση όλων των συναλλαγών που θεωρούνται ύποπτες για εξαπάτηση του Δημοσίου. Η χρηματοδότηση του προγράμματος θα επιδιωχθεί μάλιστα να γίνει από τη Siemens, μέσω του εξωδικαστικού συμβιβασμού που έχει υπογραφεί με την εταιρεία.

Παράλληλα προωθείται η επανεξέταση του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων και του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ώστε να αλλάξουν οι κανόνες για τη διαγραφή χρεών που δεν είναι δυνατό να εισπραχθούν ενώ στο επίκεντρο βρίσκονται και μέτρα για τα εισπράξιμα χρέη, όπως η επέκταση των ηλεκτρονικών κατασχέσεων και σε μισθούς πέραν του ακατάσχετου ορίου, αλλά και στο περιεχόμενο των τραπεζικών θυρίδων.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν επίσης αυστηρότερες ποινικές κυρώσεις για τη φοροδιαφυγή με δόλο και επιβολή τέλους αδειών στη λειτουργία ηλεκτρονικών παιχνιδιών, ενώ «στο τραπέζι» μπαίνουν και ξεχασμένα τέλη με στόχο να εισπραχθούν.
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact