ΚΟΣΜΟΣ

Έκανε προσομοίωση στο σπίτι του το «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος» και τελικά κέρδισε

Είχε φτιάξει αντίγραφο του στούντιο που παίζεται το παιχνίδι

Μια ρήση του Αμερικανού σεναριογράφου και συγγραφέα, Σίντνεϊ Σέλντον, φαίνεται ότι έχει ως μότο της ζωής του ένας Γερμανός δικηγόρος, που διακατέχεται από ένα πάθος για το παιχνίδι «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος».

Ο Γιαν Στροχ, φαίνεται να πιστεύει πολύ στο γνωμικό: «Μην εγκαταλείπεις. Υπάρχουν πολλοί αρνητικοί άνθρωποι εκεί έξω που θα προσπαθήσουν να σε αποθαρρύνουν. Μην τους ακούς. Ο μόνος που μπορεί να σε κάνει να τα παρατήσεις είναι ο εαυτός σου» και μετά από 15 χρόνια προεργασίας, κατάφερε να φτάσει στον στόχο του, που ήταν να κερδίσει στο διάσημο τηλεπαιχνίδι.

Ο 35χρονος, τα τελευταία 15 χρόνια της ζωής του (από τα 20 του δηλαδή), αναπαριστούσε στο κελάρι του σπιτιού του τα επεισόδια του «Εκατομμυριούχου», κάτι που το έκανε ως χόμπι, αλλά και με την προϋπόθεση ότι πράγματι θα κέρδιζε το παιχνίδι κάποια στιγμή. Όπως και συνέβη…

Ο Στροχ ήταν τόσο φανατικός θαυμαστής του «Εκατομμυριούχου», που είχε φτάσει σε σημείο να κατασκευάσει αντίγραφο της γερμανικής εκδοχής του τηλεπαιχνιδιού στο υπόγειο του σπιτιού του, βάζοντας από τους φοίνικες των σκηνικών μέχρι τα ηχητικά εφέ.

Μετά από χρόνια απόρριψης των αιτήσεων συμμετοχής που είχε στείλει, τελικά κατάφερε να… τρυπώσει στο σόου ως ανταμοιβή για την αφοσίωσή του, με αφορμή την 20ή επέτειο του παιχνιδιού. Όπως είπε στον παρουσιαστή, δεν έχει χάσει κανένα από τα συνολικά 1.407 επεισόδια, ενώ πολλές φορές δεν πήγαινε σε οικογενειακές συγκεντρώσεις, όταν ήταν πιο μικρός.

Όπως αναφέρει ο Guardian, μετά από κάθε επεισόδιο μελετούσε προσεκτικά τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις, με στόχο να αποστηθίσει όσες περισσότερες μπορούσε. Παράλληλα, καλούσε φίλους του για να παίξουν μαζί, με τους οποίους άλλαζε τους ρόλους του παίκτη και του παρουσιαστή.

«Το ότι πέρασα σχεδόν 16 χρόνια αναπαριστώντας το σόου, στο δικό μου περιβάλλον, μαζί με το μπάζερ και τον ήχο από το καμπανάκι, σίγουρα μου έδωσε προβάδισμα», είπε στην Bild. Παράλληλα, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για το γεγονός πως κατάφερε τελικά να λάβει μέρος στο παιχνίδι που τόσο τον εξίταρε.

Ο Στροχ κατάφερε να θριαμβεύσει, εξηγώντας ότι μετά από την πρώτη ερώτηση που χαλάρωσε, κατάφερε να μπει στο… πετσί του ρόλου. «Σκέφτηκα πως όλα θα πάνε καλά. “Απλώς φαντάσου το σαν ένα κανονικό κουίζ στο σπίτι σου}, είπα στον εαυτό μου», εξήγησε και υπογράμμισε πως ο μεγαλύτερος φόβος του ήταν μην πάθει «μπλακάουτ».

όσον αφορά το 1 εκατ. ευρώ που κέρδισε, είπε ότι θα το χρησιμοποιήσει για να αγοράσει καινούργιο κοστούμι, να πάει διακοπές στην Αυστραλία, να δωρίσει χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς, αλλά και να ανακαινίσει το στούντιο στο υπόγειο του σπιτιού του. Για το τελευταίο σχεδόν όλοι παρουσιάζονται σίγουροι…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact