ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκστρατεία ενημέρωσης για τις νέες ψυχοτρόπες ουσίες ζητά ο Μίλτος Κύρκος


Ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλάβει δράσεις και πρωτοβουλίες για καλύτερη και αποτελεσματικότερη ενημέρωση

Το πρόβλημα της ενημέρωσης των νέων για το θέμα των ναρκωτικών επισημαίνει ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος και ζητά από Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλάβει δράσεις και πρωτοβουλίες για καλύτερη και αποτελεσματικότερη ενημέρωση.

Oπως τονίζει σε ερώτηση που κατέθεσε με βάση τα αποτελέσματα του ευρωβαρόμετρου, που δημοσιεύτηκαν στις 21 Αυγούστου, προκύπτει ρητά ότι οι νέοι είναι όλο και λιγότερο ενημερωμένοι και για το ζήτημα των ναρκωτικών γενικότερα αλλά και των νέων ψυχοδραστικών ουσιών ειδικότερα.

Tο ένα τέταρτο των νέων ηλικίας 15-24 δεν έχει ενημέρωση ότι ψυχοδραστικές ουσίες που προκαλούν ευφορία και πολλές φορές πωλούνται νόμιμα μιμούνται τα αποτελέσματα παράνομων ναρκωτικών όπως κοκαΐνη, έκσταση και αμφεταμίνες. Να σημειωθεί ότι ο αριθμός χρηστών τέτοιων ουσιών αυξάνεται συνεχώς (αύξηση 60% μέσα σε 3 χρόνια).

Το διαδίκτυο είναι η βασική πηγή πληροφόρησης για τις νέες νόμιμες ψυχοδραστικές ουσίες και εκεί υπολείπεται η παρουσία σύγχρονων προγραμμάτων ενημέρωσης. Με δεδομένα τα παραπάνω ο ευρωβουλευτής ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να πληροφορηθεί.

Αν έχει προχωρήσει στην αξιολόγηση των εκστρατειών πληροφόρησης, προς τους νέους που χρηματοδοτεί, ειδικά για τις νέες νόμιμες ψυχοδραστικές ουσίες. Αν προτίθεται να εντείνει τις εκστρατείες πληροφόρησης για αυτές τις ουσίες διαθέτοντας ταυτόχρονα και περισσότερα κονδύλια κυρίως για δράσεις που αποφέρουν απτά αποτελέσματα.

Αν θα ληφθεί κάποιο μέτρο περιορισμού της διαδικτυακής πρόσβασης των ανηλίκων (όπως λ.χ. γίνεται στις περιπτώσεις πορνογραφίας) πόσο μάλλον που στις περιπτώσεις που αναφερόμαστε πολλές φορές εξασφαλίζεται και η προμήθεια των επικίνδυνων αυτών ουσιών.

Τέλος ο κ. Κύρκος ζητά να απαντήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η Πρόταση Κανονισμού σχετικά με τις νέες ψυχοτρόπες ουσίες και αν υπάρχει ήδη το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του. 
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact