ΚΑΙΡΟΣ

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Χαλάει ο καιρός και η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης, αφού η νέα εβδομάδα μπαίνει με έντονα καιρικά φαινόμενα. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, από Δευτέρα θα έχουμε βροχές, που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες οι οποίες τοπικά θα είναι έντονες και πιθανόν θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Συγκεκριμένα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται, από το πρωί στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες, από τις προμεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Αττική και την Εύβοια και πιθανόν τη δυτική Μακεδονία. Από το απόγευμα στις Κυκλάδες, πιθανόν την Κρήτη και από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη νύχτα στα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και την Κρήτη και κατά τη διάρκεια της νύχτας στην ανατολική Στερεά, την Αττική και τις Κυκλάδες.

Η πρόγνωση για την Τρίτη

Την Τρίτη οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν, με εξαίρεση τις Κυκλάδες και την Κρήτη, όπου γρήγορα θα σταματήσουν. Σταδιακά βελτίωση του καιρού αναμένεται στη Βόρεια και στη Δυτική Ελλάδα, ενώ μέχρι το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα.

Ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι εντάσεων 6-7 μποφόρ και τοπικά στα βόρεια 8 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο, ενώ ανατολικοί άνεμοι εντάσεων έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact