ΚΟΣΜΟΣ

El Mundo: Στην Αθήνα ξανά οι άνδρες με τα μαύρα -Στο βάθος νέο δάνειο «γέφυρα»

Ήταν τρεις, γίνονται τέσσερις και ακολουθούν τον ίδιο ενδυματολογικό κώδικα: φορούν όλοι τους μαύρα κοστούμια. Η El Mundo χρησιμοποιεί τον τίτλο της γνωστής κινηματογραφικής ταινίας «Οι άνδρες με τα μαύρα» για να υποδηλώσει την επιστροφή της Τρόικας στην Αθήνα.

Οι πρώτες επαφές των δύο πλευρών θα είναι προκαταρκτικές, με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας πριν από τις 20 Αυγούστου, όταν η Ελλάδα θα κληθεί να αποπληρώσει προς την ΕΚΤ το ποσό των 3,2 δισ. ευρώ, μια υποχρέωσή της στην οποία, όπως σημειώνεται, δύσκολα θα ανταποκριθεί χωρίς βοήθεια.

Οι διαπραγματεύσεις εκτιμάται ότι θα είναι περίπλοκες, με κοινοτικές πηγές να αμφιβάλλουν ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία μέχρι τα μέσα του Αυγούστου και τονίζουν την ανάγκη να υπάρξει ένα ακόμη δάνειο – γέφυρα στην Ελλάδα, προκειμένου να διευκολυνθεί ώστε να αποπληρώσει το ποσό στην ΕΚΤ.

Στο άρθρο τονίζεται ότι υπήρξε καθυστέρηση στην έναρξη των διαπραγματεύσεων εν μέρει λόγω έλλειψης συμφωνίας μεταξύ των πιστωτών σχετικά με την ανάγκη το ελληνικό κοινοβούλιο να εγκρίνει επιπλέον προαπαιτούμενα μέτρα, όπως αυτά που ψηφίστηκαν τις δύο προηγούμενες εβδομάδες.

H ισπανική εφημερίδα επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg, σημειώνεται ότι η κυβέρνηση και η Κομισιόν καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχει ανάγκη επιβολής νέων μέτρων μέχρι την υπογραφή μιας συμφωνίας, ωστόσο υπάρχουν αρκετές χώρες στην Ε.Ε. που αρνούνται να συμφωνήσουν με αυτή τη θέση.

Επίσης, όσον αφορά το θέμα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι στην Ε.Ε. εκτιμούν ότι είναι αναπόφευκτη μια ελάφρυνσή του, με το μέλος της ΕΚΤ, Benoit Coeure, να δηλώνει σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα «Le Monde» ότι στην πραγματικότητα το θέμα δεν είναι αν θα υπάρξει αναδιάρθρωση χρέους, αλλά με ποιον τρόπο θα γίνει αυτή ώστε να είναι πραγματική χρήσιμη για την οικονομία της Ελλάδας.

Όπως σημειώνεται, μια σοβαρή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα αποτελούσε μεγάλη επιτυχία του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με μια ρήξη στο εσωτερικό του κόμματός του, της οποίας ηγείται η Αριστερή Πλατφόρμα.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact