ΚΟΣΜΟΣ

Έληξε η απεργία πείνας δεκαπέντε ατόμων που είχαν τεθεί σε καραντίνα λόγω κορονοϊού στη Βοσνία

Νέο πακέτο στήριξης των επιχειρήσεων για τον περιορισμό της κρίσης της πανδημίας στη Σλοβενία

Σε κατ’ οίκον απομόνωση τίθενται, πλέον, δεκαπέντε άτομα τα οποία είχαν προχωρήσει σε απεργία πείνας, στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, διότι είχαν υποχρεωθεί να τεθούν σε καραντίνα για διάστημα 28 ημερών μόλις επέστρεψαν από χώρες του εξωτερικού.

Οι Αρχές της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης ανακοίνωσαν ότι η απεργία πείνας έληξε και οι πολίτες θα βρίσκονται στα σπίτια τους, όπου και θα διατηρούν επικοινωνία με τους γιατρούς. Περισσότερα από 90 άτομα, μόνο στο Σαράγεβο, τέθηκαν σε καραντίνα 28 ημερών ως μέρος των προσπαθειών για τον περιορισμό της πανδημίας της Covid-19 στη χώρα.

Σε μία άλλη περίπτωση, στην πόλη της Ζένιτσα, περισσότεροι από 80 άνθρωποι προχώρησαν σε απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι για τη διάρκεια της καραντίνας, τις κακές συνθήκες διαμονής αλλά και για το γεγονός ότι κανείς δεν τους επισκέφθηκε και δεν έγιναν τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού για να γνωρίζουν εάν έχουν μολυνθεί ή όχι από τον ιό.
Σλοβενία: Νέο πακέτο στήριξης των επιχειρήσεων για τον περιορισμό της κρίσης του κορονοϊού

Η σλοβενική κυβέρνηση αναμένεται να υιοθετήσει τη δεύτερη δέσμη μέτρων οικονομικής βοήθειας, με στόχο τον μετριασμό της κρίσης που προκλήθηκε από την πανδημία της Covid-19 και να τροποποιήσει το πρώτο πακέτο, σε συνεδρίασή της, που είναι προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα.

Μετά την έγκριση πακέτου τόνωσης της οικονομίας ύψους τριών δισεκατομμυρίων ευρώ, ένα ακόμα πακέτο αξίας 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ βρίσκεται επί τάπητος, με στόχο να βοηθήσει τις εταιρείες να διατηρήσουν τη ρευστότητά τους.
Το Υπουργείο Οικονομικών της Σλοβενίας ανακοίνωσε ότι το δεύτερο πακέτο θα περιλαμβάνει, κυρίως, κρατικές εγγυήσεις για δάνεια που έχουν ληφθεί μεταξύ 12 Μαρτίου και τέλους του τρέχοντος έτους. Δεν είναι ακόμη σαφές ποιο θα είναι το μερίδιο των κρατικών εγγυήσεων στα δάνεια. Τα δάνεια που καλύπτονται από κρατικές εγγυήσεις θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη χρηματοδότηση των βασικών δραστηριοτήτων των εταιρειών και θα έχουν διάρκεια πέντε ετών.

Επιπλέον, το οικονομικό επιτελείο είναι πολύ πιθανόν να επεξεργαστεί και ένα τρίτο πακέτο οικονομικής βοήθειας στο μέλλον, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ζητήματα που αφορούν ειδικά τους τομείς του τουρισμού και της γεωργίας.

Στις 20 Απριλίου άρχισε η σταδιακή άρση των περιορισμών που είχαν επιβληθεί από τις σλοβενικές αρχές στα μέσα Μαρτίου για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού. Καταστήματα επίπλων, εκθέσεις αυτοκινήτων, καταστήματα που πωλούν ποδήλατα, τεχνικά είδη και έπιπλα, στεγνοκαθαριστήρια και ορισμένα καταστήματα επισκευής, συμπεριλαμβανομένων των καταστημάτων αντικατάστασης ελαστικών, επανέλαβαν τη λειτουργία τους μετά το κλείσιμο για πέντε εβδομάδες. Κομμωτήρια, κέντρα ομορφιάς, όπως και τα κέντρα φροντίδας κατοικίδιων ζώων θα ανοίξουν ξανά στις 4η Μαΐου.

Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, οι βιβλιοθήκες και κέντρα πολιτισμού, όπως τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι, δεν άνοιξαν, προς το παρόν, ενώ η αναστολή λειτουργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς παραμένει σε ισχύ. Οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα όταν πηγαίνουν σε καταστήματα, ενώ δεν επιτρέπονται δημόσιες συναθροίσεις. Επίσης, δεν επιτρέπεται να εγκαταλείπουν τους δήμους ή τις κοινότητες όπου ζουν, παρά μόνο εάν χρειάζεται για να εργαστούν, να επισκεφθούν γιατρό ή εάν συντρέχουν άλλοι λόγοι, κατ’ εξαίρεση.

Παράγοντες της αγοράς επισήμαναν πως την πρώτη ημέρα της επαναλειτουργίας των καταστημάτων η κίνηση ήταν υποτονική και αναμένουν πως τις επόμενες εβδομάδες η κατάσταση θα αλλάξει προς το καλύτερο για τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact