ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ

Έλληνας ηθοποιός μπήκε για μια εγχείρηση ρουτίνας και έχασε το φως του

Μπήκε για μια απλή εγχείρηση κήλης και κατέληξε να ζει στο απόλυτο σκοτάδι! Ο Μάκης Δελαπόρτας περνάει μία πολύ σοβαρή περιπέτεια υγείας, αφού κατά τη διάρκεια επέμβασης ρουτίνας τραυματίστηκε ο κερατοειδής χιτώνας των ματιών του, με αποτέλεσμα να έχει χάσει το μεγαλύτερο μέρος της όρασής του. Οπως υποστηρίζει συγκλονισμένος στην «Espresso» ο ηθοποιός – βιογράφος, ο οφθαλμίατρος του ιδιωτικού θεραπευτηρίου, που έσπευσε να τον εξετάσει δέκα ώρες μετά την επέμβαση, του είπε πως το πιο πιθανό σενάριο είναι οι γιατροί να μην αντιλήφθηκαν πως τα μάτια του ήταν ανοικτά κατά τη διάρκεια της επέμβασης, με αποτέλεσμα ο συνδυασμός των ζεστών φώτων του χειρουργείου με την ψυχρή ατμόσφαιρα να επηρέασαν τον κερατοειδή του, ο οποίος υπέστη ρήξη.

«Πήγα να κάνω μια απλή επέμβαση κήλης, καθώς ετοιμάζουμε την περιοδεία της παράστασης “Μέρες ραδιοφώνου” και ήθελα να έχω αναρρώσει και να είμαι καλά πριν αρχίσουμε τα ταξίδια. Ομως τα πράγματα δεν εξελίχτηκαν έτσι όπως τα περίμενα. Κάποια απροσεξία των γιατρών μ’ έκανε να είμαι πέντε μέρες τώρα με κλειστά μάτια και να υποφέρω φρικτά, γιατί -απ’ ό,τι μού είπαν οι γιατροί- μέσα στο χειρουργείο, όταν ήμουν σε ολική νάρκωση, έμεινα για κάποιες ώρες με ανοιχτά τα ματιά και έπαθα ζημιά. Εχει υποστεί ρήξη ο κερατοειδής, βλέπω μόνο σκιές και δεν γνωρίζω πώς θα εξελιχθεί όλο αυτό. Θέλω να πιστεύω ότι θα επανέλθω» αναφέρει στην «Espresso» ο Μάκης Δελαπόρτας, που έχει αναγκαστεί για πέμπτη μέρα σήμερα να βρίσκεται στο απόλυτο σκοτάδι. «Βγήκα από το χειρουργείο με δύο πληγωμένα μάτια. Εχω ξεχάσει την επέμβαση κήλης κι αυτό που με απασχολεί πια είναι η όρασή μου. Ηταν κάτι σοκαριστικό και για τους δικούς μου, γιατί ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ για σχεδόν δέκα ώρες μέχρι να με δει ο οφθαλμίατρος. Ούρλιαζα από τους πόνους. Οταν με εξέτασε, κατάλαβε τι είχε γίνει. Ο θεράπων ιατρός μου στο νοσοκομείο μού στάθηκε, αλλά αυτό που με απασχολεί -αν και θα μπορούσα να κινηθώ νομικά- είναι η αποκατάστασή μου. Να επανέλθει η όραση χωρίς να μου μείνει κάποιο πρόβλημα. Παρόλα αυτά φοβάμαι πολύ την εξέλιξη» τονίζει.

Οι ώρες περνούν βασανιστικά αργά, αφού ο βιογράφος σπουδαίων καλλιτεχνών είναι αναγκασμένος να παραμένει στο κρεβάτι. Το μόνο που τον παρηγορεί είναι ο ήχος του ραδιοφώνου αλλά και το γεγονός ότι στο πλευρό του βρίσκονται οι αγαπημένοι του άνθρωποι, όπως και οι συνάδελφοί του από τον θίασο. «Είμαι με κλειστά μάτια όλες αυτές τις μέρες, βλέπω μόνο σκιές. Επιστήμονες από ειδικές κλινικές μού λένε ότι ίσως με τον καιρό η βλάβη αποκατασταθεί. Με παρακολουθούν καθημερινά, κάνω την αγωγή όπως πρέπει, αλλά αυτή τη στιγμή είμαι στο απόλυτο σκοτάδι. Εχω πάντα δίπλα μου την αδερφή μου, την ανιψιά μου και τους φίλους μου, που όμως δεν μπορώ να τους δω, και επίσης δεν μπορώ να βγω στο φως. Ανοίγω το ραδιόφωνο για συντροφιά και κοιμάμαι πολύ, γιατί πρέπει να ξεκουράζονται τα μάτια μου» καταλήγει.

«Ελπίζω να επιστρέψω στη σκηνή»

Η ατυχία «χτύπησε» τον Μάκη Δελαπόρτα λίγο προτού ξεκινήσει η περιοδεία της επιτυχημένης παράστασης «Μέρες ραδιοφώνου», στην οποία υπογράφει τα κείμενα του έργου μαζί με τον Στέλιο Παπαδόπουλο, τη σκηνοθεσία, ενώ συμμετέχει και ως ηθοποιός. «Θέλω να ελπίζω ότι θα είμαι σε θέση να αντεπεξέλθω στις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις τόσο πίσω όσο και πάνω στη σκηνή. Προς το παρόν έχω έντονη φωτοευαισθησία, ελπίζω όμως ότι μέχρι τότε η όρασή μου ίσως να έχει αποκατασταθεί» λέει ο δημιουργός.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact