ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τα Ellinika Hoaxes αναλαμβάνουν τα «Fake News» στο Facebook

Μια νέα συνεργασία ξεκινάει  με σκοπό τον περιορισμό της παραπληροφόρησης (Fake News) στην Ελλάδα, μέσω της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, το λεγόμενο…Facebook!

To Facebook και τα Ellinika Hoaxes κατέληξαν σε συμφωνία έτσι ώστε να βάλουν ένα τέλος στα Fake News αναλαμβάνοντας τον έλεγχο περιεχομένου όπως άρθρα, βίντεο και εικόνες που κυκλοφορούν στην πλατφόρμα.

Ωστόσο, τα κόκκινα(αριστερά) ενημερωτικά-ειδησεογραφικά site δεν χάρηκαν με την συνεργασία αυτή και αντέδρασαν γράφοντας «πως το Facebook έκανε «γκάφα» να αναθέσει σε έναν ναρκαλιευτή του Στρατού και έναν επισμηνία τον έλεγχο εγκυρότητας και αξιοπιστίας δημοσιογραφικών ερευνών που κάνουν δημοσιογράφοι με χιλιόμετρα στο επάγγελμα και καταξίωση.»

Επίσης κατά της συμφωνίας δήλωσε και ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος λέγοντας πως προξενεί εντύπωση πώς ο παγκόσμιος τεχνολογικός κολοσσός της Facebook, ο οποίος εμφανίζει χρηματιστηριακή αξία 534 δισ. δολαρίων (Galloway, 2018), με περίπου 3 δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως και αποστολή 41,6 εκατ. μηνυμάτων κάθε λεπτό, αποφάσισε να αναθέσει το έργο του θεματοφύλακα της αλήθειας των ειδήσεων στο ελληνικό διαδίκτυο σε μια εταιρία που δεν έχει την ίδια εξειδίκευση και εμπειρία με τους αντίστοιχους συνεργάτες της Facebook σε άλλες χώρες, όπως το AFP και το Associated Press»

Το ερώτημα είναι γιατί κόβονται τα φερέφωνα του ΣΥΡΙΖΑ με αυτήν την συνεργασία και τι έχουν να φοβηθούν; «Κοντός ψαλμός αλληλούια!»

Σύμφωνα με τον ιδρυτή της ιστοσελίδας, Θεόδωρο Δανιηλίδη:

«Τα Ellinika Hoaxes απολαμβάνουν πλέον διεθνούς αναγνώρισης για την εγκυρότητα και τον επαγγελματισμό τους στη δημοσιογραφική έρευνα και ειδικότερα στην επαλήθευση ειδήσεων.

Η συνεργασία με το Facebook θα μας προσφέρει πολύ περισσότερες δυνατότητες για άμεση ανταπόκριση στη μάστιγα της παραπληροφόρησης, η οποία αποτελεί απειλή για τα θεμέλια της δημοκρατίας.

Σκοπός μας ήταν πάντα η ορθή ενημέρωση του πολίτη, ώστε να είναι σε θέση να λαμβάνει σωστές αποφάσεις τόσο για τον εαυτό του όσο και τη χώρα του, ειδικά σε περιόδους όπως η τρέχουσα, όπου οι Ευρωεκλογές μπορεί να στοχοποιηθούν με τη χρήση ψευδών ειδήσεων. Συμμαχώντας με το Facebook, έχουμε τη δυνατότητα μεγαλύτερης απήχησης, αλλά και ευθύτερης συνεργασίας μας με τους χρήστες της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

Η συνδρομή των χρηστών, μέσω των αναφορών που θα υποβάλλουν, θα είναι ιδιαίτερα επωφελής για όλη τη διαδικτυακή κοινότητα, για το Facebook, αλλά και για εμάς, καθώς θα μας δώσει τη δυνατότητα πιο άμεσης ανταπόκρισης σε «ύποπτο» περιεχόμενο.»

Η Laura Bononcini, Διευθύντρια Δημόσιας Πολιτικής στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, δήλωσε: 
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε σήμερα τη συνεργασία μας στην Ελλάδα με τα Ellinika Hoaxes με βάση την προτεραιότητά μας για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και τη διασπορά ψευδών ειδήσεων στο Facebook και στην Ελλάδα, εν όψει των προσεχών Ευρωεκλογών. Η παραπληροφόρηση είναι ένα πολύπλοκο και εξελισσόμενο πρόβλημα και επενδύουμε πολύ για την επίλυση του, διότι πιστεύουμε ότι παρέχουμε χώρο για συζητήσεις των πολιτών κατά την περίοδο των εκλογών. Θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι η συζήτηση αυτή είναι ασφαλής, αυθεντική και ακριβής.»

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα νέα μέτρα των εργαλείων παραπληροφόρησης μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την προστασία της ακεραιότητας των πληροφοριών στο Facebook εδώ.

Υ.Γ. Επειδή είμαστε πολλά χρόνια στο διαδίκτυο και παρακολουθούμε τα ellinikahoaxes.gr αρκετά συχνά,   η δουλειά που κάνει αυτή η υπέροχη ομάδα είναι εντυπωσιακή. Πολλές φορές η αλήθεια πονάει μερικούς, ακόμα και εμάς που στο παρελθόν έχουμε κάνει πολλά λάθη στην ενημέρωση και αυτό λόγω των πολλών άρθρων.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact