ΚΟΣΜΟΣ

Ένα δισ. ευρώ στη μάχη κατά του Έμπολα

Την αύξηση της οικονομικής βοήθειας, σε ένα δισ. ευρώ, που θα προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην καταπολέμηση του Έμπολα ανακοίνωσε, μέσω Twitter, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι.

Από την πλευρά του, το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (WFP) προειδοποίησε σήμερα ότι η επιδημία του Έμπολα κινδυνεύει να προκαλέσει επισιτιστική κρίση στην χώρες της Δυτικής Αφρικής την ώρα που δύο νέα κρούσματα στο Μαλί και στη Νέα Υόρκη αυξάνουν την ανησυχία ότι η νόσος ενδεχομένως να εξαπλωθεί περαιτέρω σε παγκόσμιο επίπεδο.

Χθες, οι αρχές στο Μαλί επιβεβαίωσαν το πρώτο κρούσμα, ένα κοριτσάκι δύο ετών, το οποίο εξετάστηκε και βγήκε θετικό στον ιό κατά την άφιξή του στη χώρα από τη γειτονική Γουινέα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι το Μαλί έχει θέσει υπό παρακολούθηση 43 ανθρώπους που έχουν έρθει σε επαφή με το κορίτσι, περιλαμβανομένων δέκα εργαζομένων σε υπηρεσίες υγείας.

Επιπλέον ο ΠΟΥ στέλνει ομάδα εμπειρογνωμόνων στο Μαλί για να ενισχύσουν το επίπεδο ετοιμότητας ύστερα από το πρώτο κρούσμα του ιού. Μετά τον εντοπισμό του, το Μαλί έγινε η έκτη χώρα της Δυτικής Αφρικής όπου εμφανίζεται ο θανατηφόρος ιός που μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 4.900 ανθρώπους.

Χθες, ένας γιατρός της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα διαγνώσθηκε στη Νέα Υόρκη θετικός στον ιό Έμπολα. Ο άνθρωπος αυτός είχε φθάσει στις 17 Οκτωβρίου στο αεροδρόμιο Τζον Φ. Κένεντι και είχε περάσει από τους ειδικούς, ενισχυμένους ελέγχους που προβλέπονται για τους ταξιδιώτες από τις χώρες της Δυτικής Αφρικής οι οποίες πλήττονται περισσότερο από το θανατηφόρο ιό.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact