ΚΟΣΜΟΣ

Ενα χειρουργικό θαύμα – 16 μηνών αγόρι υπέστη εσωτερικό αποκεφαλισμό και τα κατάφερε [εικόνες]

Η λέξη «θαύμα» αποκτά ιδιαίτερη σημασία στην ιστορία του Τζάκσον Τέιλορ, ο οποίος όταν ήταν μόλις 16 μηνών είχε ένα φρικτό αυτοκινητιστικό ατύχημα με την μητέρα και την αδερφή του.

Το αυτοκίνητο, που επενέβαιναν τα τρία μέλη της οικογένειας Τέιλορ, ταξίδευε με ταχύτητα περίπου 110 χλμ/ώρα, όταν συγκρούστηκε με το άλλο όχημα.

«Τρία αγόρια αποφάσισαν να γυρίσουν το αυτοκίνητό τους 360 μοίρες, με αποτέλεσμα να πέσουν επάνω μας. Η σύγκρουση ήταν πολύ σφοδρή. Η 9χρονη κόρη μου ήταν αναίσθητη, ενώ ο 16 μηνών γιος μου ούρλιαζε. Τα μικροσκοπικά τους πρόσωπα αιμορραγούσαν», έγραψε η μητέρα του Τζάκσον.

Το τροχαίο είχε ως αποτέλεσμα το κεφάλι του μικρούλι να αποκοπεί εσωτερικά από το υπόλοιπο σώμα, με τους ιατρούς να πιστεύουν πως δεν θα καταφέρει να ζήσει.

Ο Δρ. Geoff Askin, ειδικός σε χειρουργεία σπονδυλικής στήλης, περιέγραψε τα τραύματα του Τζάκσον ως τα χειρότερα που έχει δει ποτέ. Η επέμβαση κράτησε πάνω από 6 ώρες και κατά τη διάρκειά της συνέδεσαν το κεφάλι του μικρού με το υπόλοιπο σώμα.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του ιατρού, αυτός και η ομάδα του ένωσαν ξανά τους σπονδύλους με ειδικό σύρμα και στη συνέχεια τους σταθεροποίησαν με άλλους σπονδύλους.

«Τα περισσότερα παιδιά δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν από την αρχή,από έναν τέτοιο τραυματισμό, αλλά ακόμα και αν τα κατάφερναν ήταν πιθανό να μην μπορούσαν να κουνηθούν ή να αναπνεύσουν χωρίς εξωτερική βοήθεια», λέει ο Δρ. Geoff στο 7 News.

Ο Τζάκσον, όμως, είναι ένα θαύμα. Για ένα διάστημα θα φορά μηχανισμό στήριξης για να παραμένει το σώμα του σταθερό, με τους ιατρούς να εκτιμούν πως θα αναρρώσει πλήρως και θα αποκτήσει μια φυσιολογική ζωή.

«Ειμαστε πολύ ευγνώμονες», δηλώνουν οι γονείς του.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact